Beste Datingsites

Casual dating: Wat zijn de beste casual datingsites?

Wat zijn de beste casual datingsites van Nederland? Dit is een vraag die we regelmatig voorgelegd krijgen van bezoekers. Want veel casual datingsites vertonen toch ook problemen, zoals de aanwezigheid van valse profielen, een overschot aan mannen of het gebruik van credits. In dit artikel bespreken we daarom de beste casual dating sites van Nederland in een overzicht.

Wat is casual dating precies?

Het principe van casual daten is in de loop der jaren behoorlijk uitgerekt. Begon het met een flirt of gewoon een vrijblijvende afspraak, staat het vandaag de dag meer voor een one night stand, avontuur of een affaire. Het is in de kern dus een vorm van dating waarbij en minder nadruk ligt op het bouwen van een relatie – al kan dit wel – en meer op het snel leggen van fysiek contact. Binnen casual dating zijn er ook weer subniches, zoals partnerruil, overspel en eenmalige dates. Daarbij kan er ook gekozen worden voor verschillende erotische voorkeuren.

Wat maakt een goede casual datingsite?

Een goede casual datingsite doet eigenlijk hetzelfde als een goede “normale” datingsite. Het zorgt ervoor dat er genoeg leden zijn, dat de profielen echt zijn, dat mensen vrij contact kunnen leggen (al dan niet met een abonnement) en uiteraard dat alles makkelijk is te gebruiken. Uiteindelijk gaat het om contact leggen en dit moet gewoon goed geregeld zijn. Verder speelt de vormgeving uiteraard een rol in de beleving.

Wat voor een casual datingsite wel expliciet geldt en wat het beter maakt dan anderen is hoe het omgaat met anonimiteit en persoonsgegevens. Betrouwbaarheid is daardoor absoluut een “must”.

Verder is kwaliteit in casual dating erg belangrijk. Dit trekt ook weer de echte, leuke leden aan zodat er een fijne community ontstaat met leden die elkaar begrijpen. Zeker bij het casual dating is het imago niet altijd even goed doordat er veel onjuiste profielen actief kunnen zijn op bepaalde website. Hoe een casual website hiermee omgaat bepaalt in hoge mate ook de kwaliteit en het succes.

De beste casual datingsites van Nederland

Hierbij dan een lijst met 5 beste casual dating webites in Nederland. We hebben hier specifiek de websites genomen met de nadruk op “casual”, dus flirten en eenmalige avontuurtjes.

1. Ondeugend Daten

Er zijn een aantal factoren die Ondeugend Daten een van de beste casual datingsites van Nederland maken. Ten eerste zijn er veel leden actief. Dit zorgt ervoor dat je genoeg keus hebt, zelfs voor iedere afzonderlijke niches zijn er weer groepen op deze website te vinden. Ten tweede controleert het team van Ondeugend Daten goed op profielen en zorgt er daarmee voor dat er alleen echte personen actief zijn. Tenslotte werkt het platform ook nog eens goed en zijn er alle opties voor communicatie aanwezig.

Check ook de Ondeugend Daten review of ga direct naar de Ondeugend Daten website.

2. Secret Flirt

Secret Flirt Dating is een casual datingsite die zich goed onderscheidt in de markt door de aparte vormgeving en bijbehorende gebruikers. De gehele sfeer van deze website is echt anders dan de anderen, waardoor je hier een unieke ervaring kunt hebben. Mede door dit punt zul je bij Secret Flirt een bijzonder gebruikerspubliek vinden, hetgeen zeker de moeite waard is om eens uit te proberen.

Check ook de Secret Flirt review of ga direct naar de Secret Flirt website.

3. XClub

Het grote voordeel van XClub ligt hem in de bijzondere eenvoud. Xclub heeft alle randzaken weggehaald waardoor alleen nog de kern van het casual daten is overgebleven: foto’s, zoeken, contact maken en afspraak maken. Als je dus geen fratsen wilt maar gewoon lekker snel contact dan is Xclub hiervoor een aangewezen optie. Door het eenvoudige karakter is de website steeds meer populair.

Check ook de XClub review of ga direct naar de Xclub website.

4. AdultMatch

Het platform van AdultMatch is wellicht wel de grootste van Nederland. Het is naast een site voor singles ook enorm populair bij paren met de bedoeling op zoek naar een partnerruil of een driehoeksverhouding. Door de toch voor een casual datingsite grote hoeveelheid gebruikers zal het bijna lastig zijn om niet te vinden wat je zoekt.

Check ook onze AdultMatch review of ga direct naar de AdultMatch website.

5. Passiedate

Passiedate maakt het casual daten juist heel laagdrempelig. Door er minder nadruk op te leggen kun je bij Passiedate met mensen in contact komen die normaliter wellicht zich niet voor casual daten zouden opgeven maar op de wijze het toch kunnen gaan doen. Dit zorgt ervoor dat je er totaal andere mensen tegen kan komen die je bij de reguliere casual datingsites zult zien.

Check ook de Passiedate review of ga direct naar de Passiedate website.

Uiteraard kun je ook ons overzicht van erotische datingsites bekijken.