Beste Datingsites

Onze Top 5 Datingsites

De Beste Datingsites van Nederland – Top 5

Hieronder staan de meest populaire en beste datingsites van Nederland naar onze reviews en beoordelingen. Uit ons onderzoek blijkt dat je bij een datingsite zoals hieronder genoemd de meeste kans hebt om een leuke date te vinden. Tevens zijn deze datingsites betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en bieden ze gemiddeld een hoge kwaliteit van functionaliteiten, waardoor ze de benoeming als beste datingsite verdienen.

1. EliteDating

Elitedating

EliteDating.nl is een van origine Duitse datingsite die al enige tijd ook een Nederlandse website heeft. Wat uniek is aan EliteDating en de website goed onderscheidt van de overige datingsites is de wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest. Hiermee wordt effectief gekoppeld tussen singles op de website. Daarnaast heeft deze dating website ook veel aandacht voor de veiligheid en de zorg voor profielen met een hoge kwaliteit.

De persoonlijkheidstest staat garant voor matches die aan je eigen criteria voldoen, alswel bij je persoonlijkheid passen. Zo wordt het vinden van een leuk contact veel eenvoudiger. Dit is vooral handig voor personen die niet zo snel zelf anderen aanspreken of gewoonweg weinig tijd hebben voor verkenning.

EliteDating zelf is zo overtuigd van haar formule, dat het voor haar betaalde leden een niet goed geld terug garantie geeft. Wanneer u dan op EliteDating niet slaagt, kunt u uw geld voor het abonnement terugkrijgen. Al deze punten samen maakt deze datingsite een van de beste van Nederland.

Opvallend
 • Unieke wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest.
 • Zeer betrouwbaar en veilig.
 • Veel singles die serieus op zoek zijn.

2. Qupid

Qupid Datingsite

Qupid is een moderne Nederlandse datingsite met een onderscheidend imago. De website zet zich vooral in de schijnwerpers door het innovatieve gebruik van vernieuwende media. Online daters kunnen laten zien wie ze zijn. Men kan onder meer gebruik maken van videos, sociale netwerken en fotocollages. Er worden voortdurend verbeteringen doorgevoerd op basis van de feedback die gebruikers geven.

Op deze wijze is Qupid een van de beste dating websites voor het laten tonen van persoonlijkheid. De website heeft verder een strakke vormgeving en is zeer gebruiksvriendelijk. Tevens kunnen online daters eenvoudig afspreken via de planner voor een koffie in de buurt. Vooral voor singles tussen de 25 en 45 jaar is Qupid zeer interessant. Deze groep is dan ook de grootste gebruiker van de website.

In het kort kunnen we stellen dat Qupid door haar frisse en innovatieve aanpak het Nederlandse online dating heeft wakker geschud. Het is in op dit moment een van de beste – misschien wel dé beste – online datingsite voor de moderne vrijgezel die in is voor een leuke date.

Opvallend
 • Vernieuwend concept met veel inzet van media.
 • Fijn design en makkelijk te gebruiken.
 • Laagdrempelig afspraakjes maken.

3. Parship

Parship Datingsite

Parship behoort tot de grotere datingsites van Nederland met een ledenbestand van meer dan de helft hogeropgeleiden. Voor iedereen met een achtergrond in HBO of WO is het daardoor een van de beste startplekken om leuke andere singles te vinden. Parship is hierbij vooral populair bij vrijgezellen van 30 jaar en ouder. Door haar jarenlange ervaring in online dating heeft Parship een gedegen en betrouwbare reputatie met een doordacht datingplatform.

Parship heeft een van de hoogst succesvolle matching-percentages in Nederland. Dit komt ook door het interne systeem dat leden aanspoort om hun profiel te verbeteren. Er heerst een dynamiek waardoor je altijd nieuwe leden of nieuwe informatie kunt ontdekken.

Het gebruik van de website is effectief en simpel. Men kan door profielen zoeken, foto’s plaatsen en berichtjes uitwisselen. Alle profielen worden zorgvuldig gecontroleerd door het service team waardoor het echt een actieve, betrouwbare community is. Parship verzorgt naast online dating ook offline dating events zoals singlefeesten. Dit geeft een leuke extra dimensie aan het daten. De klantenservice is daarbij een van de beste en is vrijwel altijd bereikbaar.

Opvallend
 • Groot aanbod van leden en makkelijk contact.
 • Bijzonder hoge slagingskans door goede matching.
 • Uitstekende klantenservice.

4. Relatieplanet

Relatieplanet Datingsite

Relatieplanet is alweer vele jaren actief in online dating en doet dat dan ook met groot succes. Vele (ex-)gebruikers zijn bijzonder enthousiast over deze datingsite. De website van Relatieplanet is uiteraard welbekend bij een aanzienlijk deel Nederlanders en mede daardoor verworden tot een van de grootste datingsites van het land. Het platform biedt vooral een goede totaalervaring en een uitgebreid ledenbestand. Zo is er voor veel personen genoeg keus met een grote kans op succes.

Er is een divers aanbod van leden op de website, waardoor het voor iedereen vrij eenvoudig is om een prettig contact te vinden. Relatieplanet is wel vooral een datingsite die geschikt is voor de serieuze dater op zoek naar een vaste relatie. Dat dit beleid succes heeft is te zien aan het opvallende hoge slagingspercentage onder de betalende leden van Relatieplanet.

Relatieplanet is voor eigenlijk elke online dater zeker het proberen waard. Door het grote aantal leden heb je eigenlijk altijd wel aanspraak en heb je veel keus. Relatieplanet biedt bij inschrijving een unieke persoonlijkheidstest waardoor je niet alleen betere matches zult vinden, maar waarmee je jezelf waarschijnlijk ook een stuk beter gaat leren kennen. Dit zorgt ervoor dat Relatieplanet nog steeds een van de betere datingsites in Nederland is.

Opvallend
 • Grote datingsite met een divers ledenbestand.
 • Goed voor serieuze daters.
 • Anonimiteit en privacy zijn zeer goed gewaarborgd.

5. Lexa

Lexa Datingsite

Lexa.nl is met meer dan een miljoen leden een zwaargewicht tussen de Nederlandse datingsites. Ofschoon al jaren geleden opgericht, biedt de website nog steeds een hoog niveau in service en functionaliteit aan de online dater. Heden heeft Lexa een van de hoogste ledenaantallen van alle Nederlandse datingsites. De website van Lexa blijft zich daarbij constant doorontwikkelen op basis van moderne technologieën.

Verder is deze prestatie mede te danken aan het feit dat Lexa regelmatig wordt aangepast en bijgewerkt aan de hand van ledensuggesties. Zo is er ook de uitgebreide mobile applicatie ontwikkeld. Tevens is hun matchmaking service zeker effectief en zijn er op de Lexa manier al ontelbare relaties ontstaan.

Verantwoordelijk voor het grote aantal succesverhalen van Lexa zijn de handige functionaliteiten en het zeer hoge aantal leden dat ook nog eens actief is. Onder de speciale functionaliteiten behoren onder andere de Lexa livechat, de Lexa messenger, en de Lexa quiz. Al deze opties gecombineerd met het betrouwbare koppelplatform maken het tot een goede dating website.

Opvallend
 • Veel functies gelijk gratis te gebruiken.
 • Veel leden waardoor grote kans op een match.
 • Goede service vanuit Lexa.