Beste Datingsites

Tips voor veilig online daten

Voor veilig online daten zijn er een aantal dingen waar je op kan letten. De meeste winst is sowieso al te halen uit de omgeving waar je jezelf in begeeft. Ga voor online daten naar een platform dat in het verleden bewezen heeft dat het goed met haar klanten omgaat. Een gedegen online platform is namelijk actief met haar ledenbestand bezig en wil alleen mensen op haar online omgeving toelaten met de juiste intenties. De datingsites hebben er natuurlijk belang bij om hun goede naam hoog te houden.

Online Dating Platform

Een goed online dating platform houdt namelijk haar ledenbestand in de gaten. Niet alleen om goede adviezen te geven en mensen naar de juiste personen te sturen. Ook zal een goed online platform de zogenaamde rotte appels uit haar systeem proberen te filteren. Als een lid buiten het boekje gaat, dan zal deze persoon van het platform verwijdert worden. Dit filtert in principe al het gros aan mensen met verkeerde bedoelingen.

Ben zelf kritisch

Natuurlijk kan een online platform er niet op toezien dat altijd alles goed gaat met haar leden. Er zullen altijd mensen met verkeerde bedoelingen op een online omgeving aanwezig zijn. Het is daarom belangrijk om altijd zelf kritisch te blijven. Met je eigen kritische vermogen is het meeste namelijk te voorzien. Iemand die in het echte leven niet met je zal willen daten, zal dit ook via een online platform niet ambiëren.

Te mooi om waar te zijn

Bijvoorbeeld als je in contact komt met een persoon die te mooi blijkt om waar te zijn, dan is dit waarschijnlijk ook zo. Het is het al oude gegeven van het internet. Als je een mooie auto op een bepaalde site ziet staan voor een te lage prijs, dan gaan je alarmbellen waarschijnlijk rinkelen. Laat dit bij online daten ook het geval zijn.

Veilig online daten

Zorg er ook voor dat je niet te veel weggeeft of te veel via het online verkeer laat plaatsvinden. Als iets eenmaal op internet staat kun je het er niet meer vanaf halen en is het voor anderen mogelijk het product te dupliceren. Ben daarom terughoudend met bepaalde gegevens, foto’s en andere persoonlijke feiten. Mogelijkerwijs kunnen mensen dit namelijk misbruiken. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je iemand vriendelijk afwijst. De ander kan dit echter verkeerd oppakken en je online flink beschadigen.

Daten

Als alles uiteindelijk goed gaat online en je hebt een goed gevoel bij een persoon. Spreek dan eens af met deze persoon om je uiteindelijk in het echt beter te laten zien. Dan kun je namelijk laten zien wie je echt bent, zonder bang te hoeven zijn dat bepaalde dingen in verkeerde handen vallen. Bij voorkeur doe je zo’n eerste date op een neutrale plek, zodat je op een veilige manier kennis kan maken met elkaar.

Prins op het witte paard

Houdt altijd de regie in handen bij online daten. Veilig online daten doe je door te weten hoe ver je gaat. Je moet goed nadenken en weten wat je precies wel en niet laat zien. Bedenk dit ook voor de ander. Kijk of mensen dingen voorstellen of vertellen die ook echt realistisch zijn. Iedereen heeft zijn mooie en zijn mindere dingen. We blijven allemaal mensen. Ga er dus niet vanuit dat de perfecte prins op het witte paard niet op jou zit te wachten op een online datingsite.

Mijn vis is dood

Veilig online daten is leuk, maar bedenk je ook met welke intenties je aan de daten gaat. Daten doe je om een eerste contact te maken met iemand. Zie het als een eerste oogcontact met iemand aan de bar. Je vraagt wat algemene dingen en je biedt een drankje aan. Je gaat het niet meteen hebben over je diepste persoonlijke problemen of over de beperkingen van de mensen om je heen. Als mensen meteen met dit soort verhalen bij je aankomen, laat je hier dan niet in mee slepen. Ook als mensen meteen met een zielig verhaal komen. Personen die verkeerde bedoelingen hebben, proberen vaak in eerste instantie de empathie van mensen te winnen. Laat je hier niet in meeslepen. Een online platform is niet de plek om hier over te praten, ga hier dus niet in mee.

Lees ook ons artikel met meer handige online datingtips.