Beste Datingsites

Swingen – Wat is het en welke datingsites zijn voor swingers geschikt?

Swingen, ook wel intieme vriendschap of partnerruil genoemd, is het op een vrijblijvende wijze in contact komen met personen buiten de eigen relatie. Hierbij wordt vaak het eigen koppel gecombineerd met een ander koppel. Er zijn veel events en zogenoemde “parenclubs” waarbij het swingen wordt gefaciliteerd. Je kunt dan eenvoudig in contact komen met gelijkgestemde koppels. En natuurlijk zijn er de datingsites voor swingers, waarbij je het contact eerst online kunt maken.

Het woord “partnerruil” heeft bij swingers wel eens een beladen betekenis, aangezien het niet zo is dat je direct je partners ruilt. Je gaat vaak samen met je partner het avontuur aan. Daarbij is het ook vaak zo mogelijk dat je als koppel intiem te werk gaat met een enkel persoon, de zogenoemde trio.

Het verschil tussen soft swingen, soft swapping en full swapping

Ga je “soft swingen” dan ben je over het algemeen nieuw bij het swingen. Soft swingen is niets anders dan je orienteren en rondkijken, zonder dat je daarbij tot actie overgaat. Weten jullie dus niet of het wat voor jullie is, dan kun je je dus houden bij het soft swingen.

Het “soft swappen” is de eventuele volgende stap. Je gaat dan wel met je eigen partner naar bed, maar in bijzijn van een ander stel. Dit stel kan dan toekijken of ook zelf intiem worden. Uiteindelijk blijf je derhalve bij je huidige partners, alleen is door het bijzijn van een ander koppel er wel een extra element bij gekomen.

Het “full swappen” is in feite wat de meeste mensen onder swingen zullen verstaan. Bij een full swap gaan jullie beide of een van jullie met een ander naar bed.

Veiligheid en randvoorwaarden

Indien je als koppel gaat swingen is het uiteraard belangrijk om met elkaar regels af te spreken. Bijvoorbeeld je houdt het puur fysiek, en als er andere gevoelens de rol gaan spelen, dat er dan niet meer wordt geswingd. Of je spreekt beide af dat er bepaalde handelingen alleen voor elkaar bestemd zijn en niet worden verricht met anderen. Hoever jullie met deze regels gaan is uiteraard aan jullie zelf.

Verder speelt veiligheid altijd een rol. Spreek alleen af met andere personen die jullie vertrouwen en bij voorkeur personen die jullie vooraf hebben kunnen nachecken. Hier kunnen datingsites dus een erg goede rol spelen, en ook via swingercafés zul je al snel kunnen uitvinden wie er door andere goed bekend is. Dit geldt ook andersom. Zijn jullie nieuwe bij het swingen, dan kun je verwachten dat andere swingers eerst aan jullie moeten wennen.

Swingen in een parenclub en op events

Er zijn in je buurt vast wel parenclubs te vinden. Parenclubs zijn ontmoetingsplekken waar swingers of koppels die geïnteresseerd zijn het swingen elkaar kunnen ontmoeten. Het zijn over het algemeen hele gemoedelijke plekken waar ook gezelligheid een grote rol speelt. Verder heb je natuurlijk ook speciale events, waarbij dezelfde ervaring als een parenclub wordt gecreëerd maar dan op grotere schaal.

De beste datingsites voor swingers

Ben je nieuwsgierig en wil je gewoon eens weten wat het swingen nu precies inhoudt? De meest veilige manier is uiteraard om je eerst online te oriënteren. Er zijn in Nederland een aantal grote datingsites actief die het swingen faciliteren. Hier volgen de beste 3, volgens de gebruikers:

1. AdultMatch
2. RegioSwingers
3. Ondeugend Daten

Probeer een of meer van deze websites uit en bekijk hoe je het zelf ervaart.