Beste Datingsites

Senioren Datingsites

Senioren Datingsites in Nederland

Voor alle single vijftig plussers in Nederland zijn de senioren datingsites de beste keuze. Natuurlijk kan iedereen zich inschrijven bij de algemene datingsites, maar deze missen toch de specifieke punten die de senioren datingsites zo geschikt maken voor iedereen boven de 50 jaar oud. Zo zijn op algemene datingsites jongeren erg oververtegenwoordigd. Hierdoor kan het lastig zijn om een geschikte date te vinden met een persoon die dichter bij de eigen leeftijd ligt. Tevens zijn veel senioren datingsites makkelijker in gebruik, met bijvoorbeeld een groter lettertype indien mogelijk en wat meer voor de hand liggende functionaliteiten.

Hieronder vind je een overzicht van alle belangrijke senioren datingsites in Nederland:

NaamRatingTestReviewWebsite
SeniorenGeluk9.0JaLees MeerGratis Aanmelden
Ourtime8.5JaLees MeerGratis Aanmelden
Nieuwe Relatie NL8.0NeeLees MeerGratis Aanmelden
50plusMatch8.0JaLees MeerGratis Aanmelden
50liefde.nl7.5NeeLees MeerGratis Aanmelden
Lach.nl7.0NeeLees MeerGratis Aanmelden
Vijftig Plus Dating6.5NeeLees MeerGratis Aanmelden

Gebruik van Senioren Datingsites

Op de sites voor senioren online dating zijn over het algemeen alleen personen van meer dan 50 jaar oud lid, zodat je in ieder geval weet waar je aan toe bent. Het vinden van een leuke vriendschap, afspraak of relatie is op deze manier erg gemakkelijk. De verschillende senioren dating websites zijn in Nederland erg populair, waarbij de grotere websites zelfs meer dan 100.000 leden hebben. Genoeg aanspraak dus.

Wat senioren datingsites verder eigen maakt is dat de functionaliteiten meer zijn toegespitst op gebruik voor vijftig plussers. Aangezien deze doelgroep wat minder snel technische ontwikkelingen eigen maakt, wordt hiermee rekening gehouden door de gehele layout en functionaliteiten simpel te houden. Tevens zijn er handigheden zoals de mogelijkheid tot het vergroten van lettergrootte of het eenvoudig zoeken op leden in de buurt, waardoor je dus niet ver hoeft te reizen bij een afspraak.

Uiteraard is het voor een senior ook heel goed mogelijk om zich bij een gewone datingsite in te schrijven. Je kunt dan bij de betere datingsites zoeken op leeftijd en de personen die in de leeftijdscategorie van jouw voorkeur aanspreken. Zo heb je in feite je eigen datingsite voor ouderen binnen een normale datingsite. Overigens kunnen we ten opzichte hiervan de senioren datingsites wel meer aanraden omdat die betere opties en mogelijkheden bevatten welke specifiek zijn ingericht voor senioren.

Je kunt je gratis voor al deze datingsites aanmelden. Je kunt dan over het algemeen een profiel aanmaken, naar andere leden zoeken, profielen bekijken en berichten ontvangen. Voor het verzenden van berichten is vaak wel een betaald lidmaatschap nodig. Het is hierbij voordeliger om een betaald lidmaatschap over meerdere maanden af te sluiten. Zo betaal je minder per afzonderlijke maand van het lidmaatschap.

Over de Rangschikking

Deze datingsites voor senioren zijn gerangschikt op basis van hun rating. De verschillende factoren die de rating bepalen zijn:

– Succesratio; het percentage van de leden dat een succesvolle date vindt via de betreffende dating website.
– Technische kwaliteit en mogelijkheden van de vijftig plus datingsite.
– Gebruiksvriendelijkheid; hoe gemakkelijk de datingsite in gebruik is.
– Betrouwbaarheid; hoe wordt er met je gegevens omgegaan en zijn andere profielen valide/echt.
– Kosten; is de website goedkoop of juist relatief duur voor wat er geboden wordt.

Onder de kolom test wordt verstaan de aanwezigheid van een persoonlijkheidstest op de betreffende datingsite voor ouderen. Een dergelijke test maakt vaak het vinden van een geschikte date eenvoudiger, doordat singles met een gelijke persoonlijkheid kunnen worden gekoppeld. Ondank het feit dat seniorensites niet gemiddeld niet heel veel leden bevatten, zijn dergelijke koppelingstests wel een erg leuke en effectieve manier om andere singles te leren kennen. Je hebt meteen een aanknopingspunt voor een gesprek. Daarbij is de kans ook daadwerkelijk groter dat er een succesvol contact tussen jullie ontstaat.

Voor meer informatie over de afzonderlijke senioren datingsite lees de recensie.