Beste Datingsites

Relatieplanet

5.7
Gebruikerservaring: 5.5/10 (13 stemmen)

Relatieplanet is een online dating website met veel leden in Nederland, op basis van eigen informatie meer dan 500.000. Het staat bekend als een actieve en betrouwbare datingsite. Met het platform van Relatieplanet kun je op een leuke, laagdrempelige manier andere singles ontmoeten. Veel van de functies op de website zijn gratis. En als je echt serieus wilt worden kun je een proefabonnement nemen om zo testen of online daten iets voor jou is. Vergeleken met onze reviews van andere algemene datingsites is het oordeel dat Relatieplanet gewoon kwalitatief effectief is. Door de grote populariteit is het een zekerheid in het online dating landschap van Nederland.

Aanmelden bij het Relatieplanet platform

Je kunt je bij Relatieplanet simpel registreren met een gebruikersnaam en emailadres. Hierna volgt een vragenlijst waarbij je een aantal standaardvragen over jezelf en je persoonlijkheid kunt beantwoorden. De resultaten van de vragenlijst worden immers gebruikt bij het aanmaken van je profiel. Op basis van de antwoorden worden er ook partnervoorstellen gegenereerd en kun je de antwoorden ook inzien bij de profielen van anderen leden. Dit is prettig aangezien Relatieplanet veel leden heeft en je zo beter een keuze kunt maken.

Doordat Relatieplanet zoveel leden heeft is je kans om leuke andere vrijgezellen te vinden relatief hoog. Het design en gebruik van de website kan vandaag de dag worden omschreven zeer goed. De website miste in het verleden nog wel eens de glans van andere grote datingwebsites in Nederland. Maar door een recent volledig uitgevoerd herontwerp is Relatieplanet weer helemaal bij de tijd en ziet de site er nu gewoon strak uit. Het zoeksysteem is hierbij nog effectiever en duidelijker geworden. Door middel van filters kun je ook direct in realtime de gewenste leden zien die binnen de zoekopdracht vallen. Bij de profielen kun je dan al de “basics” bekijken van iemands persoonlijkheid. Wanneer je verder doorklikt dan wordt er nog meer informatie in een overzicht kort en bondig weergegeven. Zo kun je ook je eigen profiel eenvoudig aanvullen met informatie, foto’s en andere media.

Gebruik en communicatie via Relatieplanet

Het online platform van Relatieplanet is vrij gebruiksvriendelijk. Er zijn meerdere mogelijkheden om naar andere leden te zoeken. Zo kun je andere profielen doorzoeken op locatie, maar ook op meer persoonlijke karaktereigenschappen als hobby’s en uiterlijk. Zie je iemand die je leuk lijkt, dan kun je direct contact maken. Het contact maken kan vervolgens op verschillende manieren. Zo kun je de standaard berichten sturen, maar ook door middel van een signaal andere mensen aangeven dat je die leuk vindt. Ben je dus nog weifelachtig om iemand direct aan te spreken dan kun je door middel van een dergelijk signaal wel laten merken dat je geïnteresseerd bent. Een handige functionaliteit dus.

De privacy en veiligheid van de profielen is bij Relatieplanet is goed geregeld. Indien een profiel niet aan de voorwaarden voldoet dan kunnen andere leden deze rapporteren. Vervolgens is de klantenservice gewoon adequaat met reageren. Indien je anoniem wilt blijven dan kan dat ook tot bepaalde hoogte, al zal je altijd wel nog voor bekenden herkenbaar kunnen blijven.

Relatieplanet heeft ook een prima mobiele website. Zo heb je altijd en overal toegang. Om  volledig van de mobiele website gebruik te kunnen maken heb je een volledig lidmaatschap nodig. Een andere positief punt van Relatieplanet is dat er regelmatig evenementen voor vrijgezellen worden georganiseerd. Op deze evenementen kun je dan in levende lijve andere singles ontmoeten buiten het online kader.

Relatieplanet review conclusie

Op Relatieplanet is het eenvoudig om je profiel en bijbehorende foto’s te plaatsen. Dit zorgt dat je al een goed beeld kan vormen van een potentiële date. Online daten met Relatieplanet is gewoon erg makkelijk en de succesverhalen zijn inmiddels niet meer te tellen. De balans met ervaringen van (ex-) gebruikers slaat positief uit. Relatieplanet verzorgt ook veel offline activiteiten zoals speeddate evenementen. Het is niet verrassend dat Relatieplanet inmiddels al vele prijzen heeft gewonnen, waaronder die voor de beste datingsite.

Positief:
 • Veel leden, veel potentiele dates
 • Actieve community, hoge respons in het algemeen
 • Duidelijk en simpel in gebruik

Negatief:

Nu Gratis Aanmelden

Relatieplanet is de online dating website met de meeste leden in Nederland, maar liefst 3.000.000. Het staat bekend als een actieve en betrouwbare datingsite.
5.7 Totale score

Relatieplanet behoort in Nederland tot de grootste en meeste bekende datingsites. Hierdoor zijn er veel leden actief en heb je als lid veel keus. Dankzij een recente vernieuwingsslag doet Relatieplanet het prima als het gaat om ontwerp, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten.

5.8Onze review score
Kwaliteit
6
Gebruiksgemak
5.5
Betrouwbaarheid
5.5
Effectiviteit
6
5.5Gebruikerservaringen
Kwaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.5
Betrouwbaarheid
7.6
Effectiviteit
7.2
Voeg je ervaring toe  |  Lees ervaringen en reacties
Relatieplanet
5.7/10
13 Ervaringen
 1. Reageer Thom van der Laan 8 maart 2015 at 17:16
  4.5
  Kwaliteit
  90
  Gebruiksgemak
  90
  Betrouwbaarheid
  90
  Effectiviteit
  90
  Ik gebruik Relatieplanet al enige tijd en ik kan niets anders dan alleen maar tevreden zijn met ze. Alles werkt gewoon zoals het moet en is vooral erg prettig in gebruik. Heb er veel leuke contacten opgedaan. Top dus!
 2. Reageer Annelies 16 maart 2015 at 10:28
  5
  Kwaliteit
  100
  Gebruiksgemak
  100
  Betrouwbaarheid
  100
  Effectiviteit
  100
  Het is nu zo'n 4 jaar geleden dat ik mijn man hier heb leren kennen. En nog steeds gelukkig samen ;-) Voor mij dus alleen maar positieve ervaringen met Relatieplanet!
 3. Reageer Thijs 18 maart 2015 at 09:16
  3.6
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  50
  Ik heb een maandje van de abbo gebruik gemaakt. Gratis aanmelden is leuk, maar als je geen berichten kunt sturen dan houdt het als man snel op. Relatieplanet zelf werkt prima en doet wat het zegt, maar over de vrouwen op de website ben ik niet zo positief. De meeste vrouwen stellen absurd hoge eisen die niet worden gestaafd in hun eigen kwaliteit. Een lachtertje eigenlijk. Het was leuk om Relatieplanet te proberen, heb er nog wat aardige dates mee gehad, maar uiteindelijk dus toch niet iets voor mij.
 4. Reageer SimpleGirl 22 maart 2015 at 18:40
  4.1
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  70
  Betrouwbaarheid
  90
  Effectiviteit
  90
  Je hoort vaak slechte ervaringen mbt deze website maar dat deel ik toch niet. Zoals de review ook zegt zijn er veel mensen actief en als je er daardoor zelf ook wat moeite instopt komt er echt wel wat goeds uit.. Ik denk dat veel mensen gewoon te snel opgeven...echte liefde heeft soms tijd nodig! Bij mij duurde het meer dan 3 maanden voordat ik mijn huidige vriend via relatieplanet leerde kennen. misschien ben ik te positief omdat ik succes heb gehad maar ik wil het toch wel even gezegd hebben!
 5. Reageer Toto34 1 april 2015 at 13:20
  3.75
  Kwaliteit
  70
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  70
  Met zo'n speciale actie heb ik mij een aantal maanden terug aangemeld bij Relatieplanet. Toen ik er net mee begon waren mijn ervaringen niet zo positief. Weinig respons en ook weinig vrouwen die me aanspraken. Een paar weken geleden nog eens geprobeerd met een andere foto en profieltekst en het valt me mee hoe goed het nu gaat. Voor mij is Relatieplanet prima, ik kan me wel vinden in de recensie. Maar meer leuke vrouwen zou uiteraard geen luxe zijn!
  + POSITIEF: Veel mensen online, het ziet er verzorgd uit, veel profielinformatie, filteren werkt prettig
  - NEGATIEF: Je moet er wel wat werk in stoppen, respons valt soms tegen
 6. Reageer Hunky 9 april 2015 at 10:12
  3
  Kwaliteit
  60
  Gebruiksgemak
  60
  Betrouwbaarheid
  60
  Effectiviteit
  60
  Relatieplanet is degelijk al voor mij ook niet heel bijzonder. Ik heb er best leuke vrouwen ontmoet. Na een tijdje komt echter de klad erin en dan is de lol eraf. Er zijn beter datingsites vind ik.
  + POSITIEF: Veel vrouwen om uit te kiezen
  - NEGATIEF: Teveel van hetzelfde
 7. Reageer Alfredo 23 april 2015 at 10:53
  4
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  80
  Grote datingsite met veel leden. Niet altijd even succesvol maar er zijn altijd wel mogelijkheden.
 8. Reageer Erik 29 april 2015 at 13:33
  4.5
  Kwaliteit
  90
  Gebruiksgemak
  90
  Betrouwbaarheid
  90
  Effectiviteit
  90
  Door de jaren heen ben ik meerderemale lid geweest bij relatieplanet. Dat ik elke keer er terugkwam is niet voor niets: vele andere datingsites geprobeerd maar die waren of ontzettend duur of er waren te weinig mensen. Bij relatieplanet heb je tenminste veel leden waardoor er altijd wat te kiezen is. Ik vind het ook niet duur voor wat je krijgt. Zoals bij elke datingsite zitten er ook vervelende mensen bij maar als je die gewoon negeert is er nog voldoende leuk om te daten.
  + POSITIEF: Genoeg te kiezen, niet duur
 9. Reageer Helene D 23 mei 2015 at 21:40
  1.35
  Kwaliteit
  40
  Gebruiksgemak
  20
  Betrouwbaarheid
  20
  Effectiviteit
  30
  Ik vind het maar matig, zeker niet zo goed als ik het verwacht.
 10. Reageer Johan Karstens 24 mei 2015 at 14:23
  3
  Kwaliteit
  60
  Gebruiksgemak
  60
  Betrouwbaarheid
  60
  Effectiviteit
  60
  Tsja wie kent ze niet? Heel lang geleden weet ik nog dat me ik bij relatieplanet heb aangemeld. Leuke contacten opgedaan het was gezellig en de meeste mensen deden ook normaal. Hoe anders is het nu. Laatst weer aangemeld en gekeken maar het viel me toch zwaar tegen wat ik daar aantrof. Vanwege sentiment toch nog net een voldoende maar ze moeten echt het roer gaan omgooien en weer terug naar de oude gezellige stijl.
 11. Reageer Y 27 augustus 2015 at 15:22
  3.25
  Kwaliteit
  70
  Gebruiksgemak
  70
  Betrouwbaarheid
  60
  Effectiviteit
  60
  vrij overzichtelijke site,betalen of stoppen gaat makkelijk aangezien ze ook een telefoonnummer hebben die tot 23.00uur te bereiken is. maar naar mijn mening zitten er ook een aantal fakers onder de vrouwen bij. plus veel vrouwen verwachten dat ze een Brad Pitt-type zullen vinden met een erg goede baan,die 1.80 of groter is,liefst nog gespierd ook. voldoe je daar niet aan dan kan weleens lang duren voordat je een date hebt gevonden. of je moet mazzel hebben net als ik en je vind een leuke vriendin op die site zoals dat bij mij ook is overkomen.
 12. Reageer Jorrik 26 november 2015 at 14:26
  4.25
  Kwaliteit
  100
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  80
  Een "gouwe ouwe" zoals ik het toch wel kan noemen. Ik heb me ooit aangemeld bij relatieplanet (zal toch wel 10 jaar geleden zijn) en toen een leuke dame ontmoet. Door samenloop van omstandigheden heb ik mij dit jaar weer aangemeld, het is alsof er niets is veranderd (ten goede). Er is natuurlijk een hoop veranderd maar ik vind het nog steeds een topsite!
 13. Reageer Rick 15 september 2016 at 12:24
  4.6
  Kwaliteit
  90
  Gebruiksgemak
  100
  Betrouwbaarheid
  100
  Effectiviteit
  80
  Ze bestaan al zo lang maar ik had me er nog nooit bij aangemeld. Een paar weken terug toch de sprong gewaagd.. En het viel me niet tegen! Je kunt zien dat ze ook daadwerkelijk proberen om mensen te koppelen. Mijn probleem is dan ook niet met Relatieplanet. Wel waren mijn ervaringen met de dames op de website wat moeizamer. Weinig respons over het algemeen. Nu moet ik wel zeggen dat de gesprekken die ik had wel erg leuk waren. Wordt dus vervolgd!
  + POSITIEF: Het werkt allemaal uitstekend
  - NEGATIEF: Soms wat moeizame respons, gesprekken wel leuk

Beoordeel deze datingsite

* Vul je naam of een pseudoniem in
0
0
0
0