Beste Datingsites
6.3
Gebruikerservaring: 6.0/10 (13 stemmen)

Pepper is de eerste grote datingsite in Nederland die tot stand is gekomen met behulp van singles zelf. De website van Pepper wordt op basis van deze feedback voortdurend verbeterd. Met het speciaal daarvoor vormgegeven “Pepper profiel” is daarbij een podium gecreëerd voor leden om te kunnen laten zien zoals ze echt zijn. Door foto’s of video’s van het eigen profiel met social media zoals Facebook en Youtube te verbinden, vallen online daters niet in de clichés die wel eens op de kunnen loer liggen bij andere datingsites. Hierdoor trekt Pepper een wat jonger volwassen publiek. De leeftijd van meer dan 80% van de leden ligt tussen de 25 en 45.

De werking van het Pepper platform

Doordat Pepper datingsite is met een vernieuwend concept zou je wellicht verwachten dat technische problemen op de loer liggen. Toch werkt alles functioneel uitstekend. De website wel een zeer ervaren team achter zich heeft staan, waardoor het de jarenlange ervaring uit het online daten heeft kunnen samenbundelen in een website met dynamische, frisse interface en strakke gebruikersfuncties. Dit maakt het gebruik van Pepper een leuke ervaring. Zo is een het bekijken van ledenprofielen een beleving op zichzelf, aangezien iedereen op een eigen wijze invulling geeft aan de vele opties die er voorhanden zijn.

Bij binnenkomst op de website word je ook de mogelijkheid gegeven om de speciale persoonlijkheidstest te doen. Deze test is meer gestoeld in de populaire wetenschap en is een manier om wat meer over jezelf bij je profiel te tonen. De vragen zijn meerkeuze en bevatten kwesties over allerlei alledaagse onderwerpen. Na de test worden dan de resultaten in een aantal kernwoorden bij je profiel geplaatst. Je kunt deze eventueel ook altijd nog veranderen of verwijderen.

Ook Pepper maakt gebruik van een speciaal matching-systeem. Je krijgt hierbij meldingen van personen die op basis van je profiel en je gedrag goed bij je zouden kunnen passen. Hoe meer je je profiel invult, hoe beter de matches worden. Deze optie heeft Pepper al vele positieve reviews en ervaringen van gebruikers opgeleverd. De matches worden getoond met alle relevante informatie zoals een foto en adres, waardoor je ook snel een keuze kunt maken voor de betreffende persoon. De matches kun je eventueel ook bewaren of goedkeuren door middel van een “like” optie.

Gebruik en Communicatie

De profielen zijn uitgebreid door de vele mogelijkheden in multimedia, waaronder video en sociale netwerkfeeds. Alles wordt hierbij aantrekkelijk vormgegeven in een soort van “cloud”. Het aanspreken van anderen is eenvoudig en kan onder meer via “instant messaging” of de chats van het platform. Je kunt zo ook verschillende contact ervaringen hebben afhankelijk van het communicatiemiddel dat je kiest bij Pepper.

De drempel om een dialoog te starten verlaagd door foto’s en video’s uit al die rijke profielen in het chatgesprek te laden. Dankzij deze ijsbrekers zijn er altijd onderwerpen om over te praten. Verder kan men door middel van de “just coffee” knop op laagdrempelige wijze interesse tonen en een afspraakje plannen. Pepper geeft hierbij handige tips met betrekking tot leuke plekken om af te spreken voor een 1e date. Met dit soort handigheidjes brengt Pepper veel gemak in het maken van contact en het opzetten van een fysieke date.

Ook is er de zogeheten willekeurige chat, waarbinnen je niet weet met wie je gaat praten en je dus willekeurige personen te zien krijgt. Vind je een gesprek niet leuk dan kan je doorklikken naar een volgende chat. In de praktijk is dit vooral grappig in gebruik en leuk om mee te spelen, maar niet echt geschikt voor het serieuze online daten.

In alle gevallen is je privacy wel prima gewaarborgd op Pepper. Je geeft alleen informatie vrij die jij wilt vrijgeven. Tevens is de klantenservice erg effectief tegen valse profielen, die bijna niet aanwezig zijn. Veruit de meeste personen op Pepper zijn daardoor toch serieuze singles die op zoek zijn naar een leuke date.

Pepper Review Conclusie

Door al deze functionaliteiten is Pepper echt verschillend van de meeste andere grote online datingsites in Nederland. Hierdoor is het zeker de moeite waard om je voor Pepper aan te melden en staat deze site bij ons in de top 5. Je kunt op Pepper eenvoudig contact maken, er is veel ruimte voor eigenheid en je kunt met de verschillende functionaliteiten alle kanten op. Een lichte kanttekening is wel dat door haar moderne aard Pepper meer geschikt is voor jongere singles dan oudere. Dit toont zich door het groot aantal leden tussen de 25 jaar en 45 jaar. Daarbij is de hoeveelheid mannen en vrouwen goed in balans.

Positief:
 • Vernieuwende, frisse functionaliteiten
 • Gebruikersvriendelijke interface
 • Makkelijk contact maken door communicatiemogelijkheden

Negatief:
 • Een aantal functionaliteiten zijn eigenlijk overbodig

Nu Gratis Aanmelden

Pepper is de eerste grote datingsite in Nederland die tot stand is gekomen met behulp van singles zelf. Met het speciaal daarvoor vormgegeven "Pepper profiel" is een podium gecreëerd waar singles zichzelf kunnen laten zien zoals ze echt zijn.
6.3 Totale score

Pepper is een leuke vernieuwende datingsite met een grote nadruk op het gebruik van multimedia. Hierdoor krijg je een nog beter beeld van andere leden. Als gevolg heeft Pepper een hoge matchingsgraad en scoort het bij ons uitstekend op kwaliteit van functionaliteiten en effectiviteit.

6.5Onze review score
Kwaliteit
6
Gebruiksgemak
7
Betrouwbaarheid
7
Effectiviteit
6
6.0Gebruikerservaringen
Kwaliteit
8.3
Gebruiksgemak
7.9
Betrouwbaarheid
8.1
Effectiviteit
7.7
Voeg je ervaring toe  |  Lees ervaringen en reacties
Pepper
6.3/10
13 Ervaringen
 1. Reageer Lindsay 12 maart 2015 at 20:55
  3.35
  Kwaliteit
  70
  Gebruiksgemak
  70
  Betrouwbaarheid
  70
  Effectiviteit
  60
  Niet helemaal wat ik ervan verwacht had… Veel leden zijn vaag en de koppelvoorstellen door Pepper zijn bijna nooit goed.. Veel wonen ook verg weg.. Mobile app lijkt niet te werken…Toch ziet het er wel mooi uit allemaal en zijn er ook leuke mensen actief, dus ik geef het nog wel een kans..
 2. Reageer Michael Willems 16 maart 2015 at 10:21
  4
  Kwaliteit
  90
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  70
  Ik ben het wel eens met de review in de zin dat het er allemaal blits uitziet.. Zelf heb ik ook geen klachten. Het loopt niet storm maar genoeg aanspraak. Maar ik denk wel dat het voor vooral bepaalde personen (jonger, goed uiterlijk) de ervaringen veel leuker zijn op Pepper dan voor anderen..
  + POSITIEF: Ziet er goed uit
  - NEGATIEF: Eigenlijk allen voor jongere mensen
 3. Reageer Devman 24 maart 2015 at 11:59
  2.6
  Kwaliteit
  60
  Gebruiksgemak
  50
  Betrouwbaarheid
  50
  Effectiviteit
  50
  Het lijkt allemaal heel wat van buiten. Als je je echter aanmeldt dan zie je dat er niet zoveel achter. Veel geblaas weinig wol. Zoals de recensie stelt is het allemaal gladjes opgezet, maar ik vind dat er te weinig activiteit is. Pepper is eigenlijk een doodgewone middelmatige dating site die zich verkoopt als iets enorm bijzonders. Het is ook te duur voor wat je krijgt.
 4. Reageer Sanne 24 maart 2015 at 12:03
  5
  Kwaliteit
  100
  Gebruiksgemak
  100
  Betrouwbaarheid
  100
  Effectiviteit
  100
  Ik deel de negatieve ervaringen toch echt niet. Pepper is voor mij toch echt wel de leukste online plek voor dating! Je ziet tenminste wat van anderen met de filmpjes enzo, dit zie je niet terug bij veel andere websites. Ja er zitten altijd wat minder leuke mensen tussen maar die filter je er toch uit? Ik heb via Pepper toch een paar hele interessante mensen leren kennen, en met de leukste ben ik nu al langere tijd samen ;-)
 5. Reageer MR Vermeer 1 april 2015 at 13:24
  3.5
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  70
  Betrouwbaarheid
  70
  Effectiviteit
  60
  Tsja, ik heb het idee dat veel dames op Pepper zitten voor de lol maar niet om een afspraakje te maken. Ik heb er wel een hele leuke vrouw leren kennen wat voor mij het abonnement toch de moeite waard heeft gemaakt.
  + POSITIEF: Een mooie website met veel mogelijkheden
  - NEGATIEF: Weinig antwoord, veel oppervlakkige vrouwen
 6. Reageer TalkLove 19 april 2015 at 17:22
  3.75
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  60
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  80
  Als vrouw heb ik gemengde ervaringen met pepper. Om maar meteen met het vervelende in huis te vallen: je bent niet vrij om zelf helemaal te zoeken op raakvlakken als hobby of uiterlijk enzovoort.. Alleen lokatie, afstand of leeftijd zijn mogelijk. Hierdoor ben je dus enigszins afhankelijk wat pepper voor je uitkiest en dat kan wel irritant zijn.. Goed is wel dat veel mensen in de match leuk zijn... er zijn veel jonge mensen lid dus je hebt altijd wel een leuk contact voorhanden. De profielen zijn erg uitgebreid waardoor je een goed beeld kunt vormen van de persoon voordat je hem in het echt ontmoet. Ik heb een aantal dates via pepper gehad en die waren van "ok" tot geweldig, dus in dat opzicht ben ik wel positief. Maar ik kan begrijpen dat het niet voor iedereen even goed werkt.
  + POSITIEF: Veel leuke leden
  - NEGATIEF: Niet vrij in alle zoekmogelijkheden
 7. Reageer Maaike 9 mei 2015 at 10:09
  5
  Kwaliteit
  100
  Gebruiksgemak
  100
  Betrouwbaarheid
  100
  Effectiviteit
  100
  Pepper was voor mij echt de ideale site. Ik heb er zoveel leuke contacten aan over gehouden (niet alleen relationeel). Daarbij ben ik inmiddels alweer maanden samen met mijn vriend die ik ook via pepper ontmoet heb :D
  + POSITIEF: Je krijgt leuke matches aangeboden die ook echt passen, Profielen zijn uitgebreid en kun je veel over anderen lezen
 8. Reageer Motorbloem 18 mei 2015 at 11:32
  5
  Kwaliteit
  100
  Gebruiksgemak
  100
  Betrouwbaarheid
  100
  Effectiviteit
  100
  Ik kan het alleen maar eens zijn met de andere reviews. Ik heb al heel wat datingsites geprobeerd maar óf ze waren half leeg met vervelende personen óf ze waren zo ontzettend commercieel dat je er niets mee kon. Met pepper vermaak ik me en ontmoet ik ook nog eens leuke mensen. Aanrader wmb.
 9. Reageer Wout 11 juli 2015 at 12:43
  4.5
  Kwaliteit
  90
  Gebruiksgemak
  90
  Betrouwbaarheid
  90
  Effectiviteit
  90
  Er is zeker wel wat op pepper aan te merken maar voor mij heeft het goed gewerkt. Toch er een aantal hele leuke dames mee ontmoet die ik anders misschien wel zou zijn misgelopen. Belangrijkste is natuurlijk dat ik pepper nu niet meer nodig hebt omdat het zo goed heeft gewerkt ; )
 10. Reageer MissG 9 november 2015 at 16:44
  4
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  80
  Mijn favoriete site van alle datingsites die ik heb geprobeerd. Hier heb je tenminste een beetje fatsoenlijke mannen die ook nog eens een gesprek willen voeren voordat je afspreek.
 11. Reageer John N 30 november 2015 at 12:09
  4.5
  Kwaliteit
  90
  Gebruiksgemak
  90
  Betrouwbaarheid
  100
  Effectiviteit
  80
  Ik was nogal kritisch toen ik me aanmeldde bij Pepper. Het heeft me hierna toch positief verrast. Niet iedereen op de website is even leuk maar dat kan je pepper niet aanrekenen vind ik. Daartegenover is het toch echt een van de beter ontworpen datingwebsites in NL, naar mijn mening. Binnen een maand had ik toch een stuk of 10 leuke gesprekken waarvan de helft is geresulteerd in een afspraak.
  + POSITIEF: Mooie site - redelijk veel keus - werkt goed voor mij
  - NEGATIEF: Weinig
 12. Reageer Lindsey 27 februari 2016 at 12:26
  4
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  80
  Voor mij is het een fijne website, alleen wat duur. Maar het werkt prettig en je ontmoet er leuke mensen ; ) )
 13. Reageer Carlo 3 juli 2016 at 17:44
  3
  Kwaliteit
  60
  Gebruiksgemak
  60
  Betrouwbaarheid
  60
  Effectiviteit
  60
  Ik heb nu ook eens de stap gemaakt voor online dating. Had er toch wel iets meer van verwacht, op basis van alle reviews en ervaringen hier. Natuurlijk is het een leuke datingsite, goed verzorgd, maar voor mij niet het resultaat dat ik gehad gehoopt. Misschien is het ook omdat ik wat ouder ben (40 plus), en is Pepper meer geschikt voor jongeren.

Beoordeel deze datingsite

* Vul je naam of een pseudoniem in
0
0
0
0