Beste Datingsites
7.8
Gebruikerservaring: 7.2/10 (14 stemmen)

Parship is één van de grootste datingsites in Nederland. De website richt zich vooral op singles die serieus op zoek zijn naar een lange relatie. Het merendeel van de leden is hierbij tussen de 28 en de 55 jaar. Parship is gestart in 2001 en heeft op dit moment meer dan 100.000 leden. De missie van Parship is om singles een stabiele, gelukkige relatie te laten vinden. Hierbij wordt onder meer gebruikt gemaakt van een speciale test die het koppelen gemakkelijker moet maken. De verhouding tussen man en vrouw in het ledenbestand is vrijwel in evenwicht, met een hoge mate van dagelijkse activiteit.

De werking van het Parship platform

Net zoals vele andere grote spelers als eDarling en Pepper maakt Parship gebruik van een matchings-systeem. Leden vullen een test in waardoor hun persoonlijkheid online goed kan worden weergegeven. Deze matching wordt gedaan op 32 verschillende persoonlijkheids-kenmerken. Volgens Parship worden de meeste succesvolle koppels gevormd door haar unieke matchingmethode. Je ziet de aanbevolen koppelingen in je profieloverzicht wanneer je de test hebt afgerond.

Naast deze persoonlijkheidstest kun je Parship ook gewoon gebruiken als iedere andere datingsite. De database is vrij doorzoekbaar en je kunt vrij eenvoudig andere leden vinden die overeenkomsten hebben met jouw voorkeuren. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de meeste leden dus ouder zijn dan 30 jaar en er een tendens is naar de gevolgde opleiding. Meer dan de helft van de leden is hoogopgeleid (HBO+ of WO). Vooral voor deze groep zal het platform van Parship goede ervaringen geven. Verder heeft Parship de gewoonlijke functionaliteiten in huis, waaronder een uitgebreide mogelijkheid om jezelf in je profiel te tonen. Vooral de foto’s die je kan uploaden worden mooi weergegeven, voor de gebruikerservaring is dit uiteraard prettig.

Gebruik en Communicatie

Registratie op de website is gratis en snel. Je kan dan na aanmelding ook meteen de speciale test doen om je profiel te vervolmaken. Anderzijds is het geen probleem om de test over te slaan en direct op zoek te gaan naar leuke andere leden. De sfeer op de website is wat zakelijk, maar wel heel correct en de gemiddelde gebruiker is een positieve single die in is voor een leuk contact. Hierbij geldt uiteraard dat je een hogere response hebt van personen waar je veel mee gemeen hebt.

Achter Parship staat een uitgebreid systeem dat de veiligheid van de deelnemers waarborgt. Door middel van automatische alerts kan het team achter Parship eenvoudig onoprechte profielen blokkeren en verwijderen. Voor serieuze gebruikers dus een enorm voordeel, aangezien je zo alleen met andere leden communiceert die ook serieus zijn en dus een negatieve ervaring met andere gebruikers kan voorkomen.

Het betaald lidmaatschap van Parship heeft relatief een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Het betaalde lidmaatschap is niet heel goedkoop als je dat vergelijkt met andere datingsites maar hiervoor wordt wel veel kwaliteit geboden. De vele succesverhalen van de koppels die met dit lidmaatschap elkaar hebben gevonden zijn daar het bewijs van. Privacy wordt op het platform gegarandeerd en ook is er een goede mobile app. Naar onderbouwde informatie van Parship is hun succesratio 38%. Dit is erg goed voor een online datingsite. Verder biedt Parship advies over online daten en relatietips. Ze organiseert tevens speciale single-events voor leden.

Conclusie van de Parship review

Wat ons betreft kan Parship qua vormgeving en opzet zeker meedoen in de top met de andere grote datingsites van Nederland. Fijn hierbij is ook dat de verhouding tussen mannen en vrouwen prima in balans is. Dit is ongeveer 50/50. Hierdoor is het voor beide groepen prettig om de website te gebruiken en is er op het platform van Parship altijd genoeg keus. Als conclusie van deze review kunnen wij Parship dus dan ook zeer zeker aanraden voor iedere vrijgezelle dertigplusser die een leuke relatie zoekt.

Positief:
 • Hoog slagingspercentage voor serieuze daters
 • Geschikte datingsite voor hogeropgeleide singles

Negatief:
 • Het betaalde abonnement is niet goedkoop

Nu Gratis Aanmelden

Parship is één van de grootste datingsites in Nederland. De website richt zich vooral op singles die serieus op zoek zijn naar een relatie. Het merendeel van de leden is hierbij tussen de 28 en de 55 jaar.
7.8 Totale score

Parship richt zich hoofdzakelijk op hoger opgeleiden. Voor deze doelgroep is de datingsite dan ook het beste startpunt voor online dating in Nederland. Onder meer de uitstekende persoonlijkheidstest, de goede communicatiemogelijkheiden en het hoge matchingspercentage zorgen voor een prettige gebruikerservaring.

8.3Onze review score
Kwaliteit
8
Gebruiksgemak
8.5
Betrouwbaarheid
8.5
Effectiviteit
8
7.2Gebruikerservaringen
Kwaliteit
8.0
Gebruiksgemak
7.5
Betrouwbaarheid
7.9
Effectiviteit
7.5
Voeg je ervaring toe  |  Lees ervaringen en reacties
Parship
7.8/10
14 Ervaringen
 1. Reageer Laura B 10 maart 2015 at 10:09
  4.1
  Kwaliteit
  90
  Gebruiksgemak
  70
  Betrouwbaarheid
  90
  Effectiviteit
  80
  Mijn mening over parship is verdeeld, ik vind het een goede website maar wel nogal duur. Aan de andere kant heb ik er veel leuke mensen ontmoet..
  + POSITIEF: Erg verzorgd Makkelijk in gebruik Veel keus
  - NEGATIEF: Vrij duur Soms wat stijfjes
 2. Reageer Frida 17 maart 2015 at 09:41
  3.5
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  70
  Betrouwbaarheid
  70
  Effectiviteit
  60
  Ben het wel eens met de review, alleen zijn ze nog wel veel duurder dan hier wordt gezegd..!
 3. Reageer Thimo 21 maart 2015 at 12:50
  3
  Kwaliteit
  60
  Gebruiksgemak
  60
  Betrouwbaarheid
  60
  Effectiviteit
  60
  Dit is wel aardig, maar geen echte topper waar de leuke gesprekken om de oren vliegen. Moet ik wel toegeven dat ik er ook wat meer tijd in had kunnen stoppen, maar ja, daar doe je immers online dating voor
  + POSITIEF: Test is leuk
  - NEGATIEF: Niet veel aanspraak
 4. Reageer Dingaling 26 maart 2015 at 13:30
  3.5
  Kwaliteit
  70
  Gebruiksgemak
  70
  Betrouwbaarheid
  70
  Effectiviteit
  70
  Parship is een goede dating website. Of laat ik het zo zeggen: ik heb veel slechtere meegemaakt. Natuurlijk is Parship duur. Maar dat zorgt ook dat er alleen serieuze mensen meedoen die ook de moeite nemen om te reageren. Een ander nadeel is dat je niet direct de foto's kun inzien, pas na betaling. Toch vind ik dat niet voldoende om negatief te oordelen over deze site.
 5. Reageer Dokter 6 april 2015 at 09:37
  4.5
  Kwaliteit
  100
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  100
  Effectiviteit
  80
  Deze review is voor mij "spot on". Parship is misschien wel wat te duur voor wat je krijgt. Daarentegen houdt dat ook een bepaald publiek buiten waardoor de ervaring op de website van kwalitatief hoog niveau is. Misschien wat veel vrouwen die op geld uitzijn, al heb ik ook veel leuke dames ontmoet.
  + POSITIEF: Kwaliteit. Geen betere in NL.
  - NEGATIEF: Duur
 6. Reageer Marloes 7 april 2015 at 15:08
  5
  Kwaliteit
  100
  Gebruiksgemak
  100
  Betrouwbaarheid
  100
  Effectiviteit
  100
  Als je er de liefde van je leven ontmoet dan kan je alleen maar heel erg positief zijn ; - ))
 7. Reageer Johan Dirckx 12 mei 2015 at 16:29
  3.75
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  70
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  70
  Ik vind Parship een prima datingsite maar wel een met wat gebreken. Zo duurt het aanmelden enorm lang met die hele test en duurt het na aanmelden wel even voordat je alles onder knie hebt. Zoals bij vele datingsites mag de respons van de dames natuurlijk beter maar ik weet niet of ik dat parship moet aanrekenen.
 8. Reageer Mmmadeline 13 mei 2015 at 12:55
  3
  Kwaliteit
  60
  Gebruiksgemak
  60
  Betrouwbaarheid
  60
  Effectiviteit
  60
  Parship krijg van mij gewoon een matige beoordeling, omdat ik het ook gewoon een matige datingsites vind. Je bent er niet vrij om gewoon zelf te zoeken naar de persoon die je aantrekkelijk lijkt. De persoonlijkheidstest is best leuk maar duurt erg lang. Verder vind ik Parship ook betrekkelijk duur. Hierdoor is het aantal personen waarmee je echt kunt communiceren vrij beperkt.
 9. Reageer V De 25 juni 2015 at 13:17
  3.6
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  70
  Betrouwbaarheid
  70
  Effectiviteit
  70
  Je kunt bij Parship best succes hebben, al moet ik zeggen dat het niet voor iedereen even geschikt is. Het match systeem waardoor ze je aan leuke contact helpen moet je liggen. Voor mij werkte het prima, want zo werd het voor mij allemaal goed geregeld. Tot zover heb ik een aantal leuke vrouwen ontmoet.
 10. Reageer Laura 11 november 2015 at 11:53
  3.5
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  60
  Betrouwbaarheid
  70
  Effectiviteit
  70
  Ik ben nog niet helemaal overtuigd door Parship (en de intenties van de eigenaren). Maar het is nu eenmaal wel een dating websites met veel leuke profielen, wat toch wel zo'n beetje het belangrijkste is. Een nadeel van Parship is het zelf zoeken in gevallen nogal beperkt is, en ze je proberen te sturen naar matches die "het systeem" voor je uitzoekt.
  + POSITIEF: Leuke mensen lid, kwaliteit, prettig ontwerp
  - NEGATIEF: Gebruik niet altijd handig, zoeken
 11. Reageer SpicyKip 16 januari 2016 at 08:10
  4.5
  Kwaliteit
  90
  Gebruiksgemak
  90
  Betrouwbaarheid
  90
  Effectiviteit
  90
  Ik begrijp de kritieken niet zo, al kan het komen doordat ik een leuke vent heb ontmoet via Parship. Je hebt inderdaad niet zelf de volledige vrijheid, maar ik vond dat juist een voordeel. Nu krijg je direct personen gekoppeld die ook bij je passen. Een voorwaarde is wel dat je alles precies zo invult als je echt wilt. Verder is Parship gewoon prima, geen bijzonderheden maar wel een website die doet wat ie moet doen.
 12. Reageer Miekie 1 september 2016 at 11:15
  3.5
  Kwaliteit
  60
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  60
  Ze zullen best bij parship goed bedoelen maar ik vind het nogal duur. Daarbij ook niet altijd even leuke profielen waar ik woonachtig ben.
 13. Reageer JohanP 20 mei 2018 at 12:01
  4.5
  Kwaliteit
  90
  Gebruiksgemak
  90
  Betrouwbaarheid
  90
  Effectiviteit
  90
  Het is gewoon goed geregeld. Wanneer je gewoon relaxed op zoek wilt dan is dit een prima dating website. Parship doet wat het moet doen. Het kan wel een beetje prijzig zijn, maar ik heb er dan ook niet lang gebruik van hoeven te maken, het was al snel raak!
  + POSITIEF: Leuke mensen
 14. Reageer Eduard 9 juli 2018 at 14:41
  4.25
  Kwaliteit
  90
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  90
  Gewoon een goede site...de ervaringen van anderen begrijp ik ook best, voor mij was Parship echt enorm nuttig. Als introvert is het niet altijd even vanzelfsprekend om contact te maken. Dit lukt me deze site toch opvallend goed, daar ben ik dus erg blij mee..

Beoordeel deze datingsite

* Vul je naam of een pseudoniem in
0
0
0
0