Beste Datingsites

Ouderen Dating: Wat zijn de beste datingsites voor ouderen?

De groep ouderen wordt in Nederland steeds groter. Hiervan zijn er ook steeds meer vrijgezel. Ben je zelf boven de 50 of 60 jaar en nog vrijgezel, dan zijn er gelukkig veel mogelijkheden op het internet om contacten te zoeken. Dit kan via de gewone grote dating website, maar er zijn ook speciale datingsites voor ouderen. In dit artikel daarom alles over ouderen dating en een overzicht met de meest geschikte datingsites voor ouderen.

Waarom speciale datingwebsites voor ouderen?

Uit onderzoek blijkt dat ouderen zich eerst aanmelden bij een “gewone” grote datingsite. Daarna melden veel ouderen zich toch aan bij een speciale datingsite voor ouderen, zoals een van onderstaande datingsites. Blijkbaar is men toch op zoek naar meer gelijkwaardige leden op het platform waarbij de gemiddelde leeftijd een stuk hoger ligt dan op de grote dating websites. In het kort, op een ouderen dating website is de kans een stuk hoger dat je personen tegenkomt die bij je passen. Tevens hebben veel ouderen datingsites een aantal speciale kenmerken speciaal voor 55 plussers.

Wat kenmerkt een ouderen datingsite?

Er zijn veel overeenkomsten tussen dating voor ouderen en dating voor jongeren, maar ook een aantal belangrijke verschillen. Dit zorgt ervoor dat er speciale datingsites voor ouderen zijn ontstaan. Ouderen zijn vaak meer op zoek naar een leuk contact en doen het rustiger aan in het proces van afspreken. Een groot deel van de ouderen gaat eerst een vriendschappelijke band aan of zoekt een metgezel. Uiteraard direct het afspreken en het vinden van een relatie blijft een belangrijke factor.

Andere belangrijke elementen van een dating website voor personen in een latere levensfase ligt in de functies van de website zelf. Zo zijn er meer visuele hulpmiddelen en kan er soms tekst worden voorgelezen. Daarnaast is er meer nadrukt op locatie in de buurt en liggen gezamenlijke activiteiten vaak centraal. Vaak ligt de voorkeur eerst op het opbouwen van een gemeenschappelijke band.

Wat ouderen van de huidige tijd kenmerkt is dat ze veel meer actief zijn dan vroeger. Het zoeken en vinden van “activiteitspartners” is daarom erg populair. Je ziet dan ook dat veel datingsites voor 50/60 plussers zijn opgebouwd rond verschillende activiteiten die je samen kunt doen.

De beste datingsites voor ouderen

Hieronder bespreken 3 van de beste dating websites voor ouderen.

1. Seniorengeluk

De website van Seniorengeluk kenmerkt zich doordat het op meerdere vlakken een goede ervaring biedt voor ouderen en 50 plussers. Zo kunnen de verschillende instellingen aangepast worden naar eigen voorkeur. Tevens worden er meerdere leuke mogelijkheden geboden voor het maken van contact.

Bekijk hier de Seniorengeluk review of ga direct naar de website van Seniorengeluk.

2. 50PlusMatch

De ouderen datingsite 50PlusMatch heeft veel overeenkomsten met normale dating websites. Het heeft een helder ontwerp met een duidelijke opbouw. Dit maakt het prettig in gebruik. Tevens is een betrekkelijk groot aantal leden actief op het platform.

Bekijk hier de 50PlusMatch review of ga direct naar de website van 50PlusMatch.

3. 50Liefde

Het ervaren en delen van activiteiten is een belangrijke factor bij de 50Liefde datingsite. Dit maakt het ook een effectieve website om op een leuke manier nieuwe contacten op te doen. Tevens is 50Liefde goed toegankelijk op verschillende apparaten en is de klantenservice correct.

Bekijk hier de 50Liefde review of ga direct naar de website van 50Liefde.

Bekijk ook ons volledig overzicht van senioren datingsites.

Tips voor ouderen in online dating

Veel datingtips voor ouderen zijn vergelijkbaar met die van algemene datingtips. Vaak geldt dat ouderen graag iemand zoeken in de buurt van de eigen locatie, ofschoon dit wel steeds minder van doorslaggevende aard is.

De volgende tips kunnen van pas komen wanneer je gebruik wilt gaat maken van een datingsite voor ouderen:

  • Ben eerlijk in je profiel. Toon jezelf uiteraard van je beste kant, maar voor het proces erna is het meest prettig als je wel alleen maar waarheden in je profiel verkondigd.
  • Toon je passies, wat vind je leuk? Dit is niet alleen aantrekkelijk, maar zorgt er ook voor dat je sneller gelijkgestemden kunt vinden.
  • Vul je profiel helemaal in. Dit is voor de anderen leuk om te lezen. Het zorgt er ook bij veel online datingsites ervoor dat je profiel beter zichtbaar is.
  • Wil je afspreken, dan is samen een activiteit ondernemen veelal een goed idee. Je leert elkaar op een spontane manier kennen, waarbij je ook niet altijd naar gespreksonderwerpen hoeft te zoeken.
  • Een goede tip is om af te spreken op een openbare plek. Dit is niet alleen veilig, maar ook leuk omdat dit je gespreksonderwerpen bevordert.
  • Spreek nooit zomaar af met anderen voordat je een aantal gesprekken hebt gevoerd. Daarbij is het goed om eerste een telefoongesprek te hebben voordat je afspreekt, zodat je zeker weet dat het wederzijds vertrouwen goed is. Je kunt ook gerust naar de andere persoon zoeken via het internet voor meer informatie.
  • Plezier hebben is het belangrijkst! Dit straalt ook af op je aantrekkingskracht.

Een relaxte houding bij het online daten en eventuele afspraken maakt ook dat je plezier kunt hebben.