Beste Datingsites

Online Datingtips voor Vrouwen

Een leuke man via internet vinden, hoe pak je dit nou eigenlijk aan? Hieronder volgen enkele datingtips voor vrouwen om aan de slag te gaan.

Een profiel opstellen

Belangrijk bij het opstellen van een profiel is dat je gedoseerd bent met je informatie. Je wilt niet dat je hele hebben en houden voor iedereen zichtbaar is, maar wel dat mensen je een beetje leren kennen. Zet bijvoorbeeld niet de naam van je werkgever erbij, maar vermeld wel dat je huisdieren hebt of rookt.

Bij een omschrijving van jezelf ben je kort en bondig en vermeld je slechts die dingen die jou belangrijk lijken. Probeer niet anders over te komen dan dat je bent. Dus wees eerlijk! Immers, je bent op zoek naar een leuke partner, hopelijk voor langere tijd, of zelfs de rest van je leven! Een man komt er tijdens een date echt wel achter dat je geen langbenige blondine met een perfecte staat van dienst bent.

Plaats een algemene foto waarbij de ander een duidelijk beeld van je krijgt. Geen pasfoto’s want deze komen wat statisch over. Zorg dat er op je foto geen andere mensen zichtbaar zijn. Het is leuk om een aantal verschillende foto’s op je profiel te zetten, een tiental exemplaren zijn echter niet van toegevoegde waarde.

De zoektocht kan beginnen!

Doorgaans krijgen vrouwen meer reacties van mannen dan andersom. Word je benaderd door iemand waar je geen interesse in hebt? Wees dan wel zo vriendelijk om een korte afwijzing te sturen.

Indien je zelf op zoek gaat naar een leuke man, staar je dan niet blind op een foto. Eerlijk is eerlijk, de meeste mannen lijken niet op Brad Pitt. Als iemands foto je enigszins aanspreekt, bekijk dan ook zeker zijn profiel. Check of jullie soortgelijke interesses en/of hobby’s hebben. Is de desbetreffende man nog steeds interessant? Stuur hem dan een kort, maar persoonlijk berichtje.

Beperk je tot een aantal contacten. Als je veel lijntjes hebt uitgezet, loop je de kans dat je ze door elkaar gaat halen. Leg de focus op een paar echt interessante mannen. Als dit uiteindelijk niks wordt, vervolg dan je zoektocht weer.

Actie!

Het is niet handig om gelijk in het diepe te springen met een internetdate. Je kent elkaar nauwelijks en hebt geen referenties. Tast eerst af door middel van mailen, chatten of bellen. Blijf ook weer niet maanden achtereen slechts mailen, om er tijdens een eerste date alsnog achter te komen dat hij niet degene is die je zoekt. Dat is zonde van je tijd in je zoektocht naar een serieuze partner.

Wanneer jullie eenmaal besluiten om daadwerkelijk af te spreken, doe dit dan liever niet in een restaurant. Als er geen klik is, moet je toch de maaltijd uitzitten. Begin ergens met een drankje, is er een klik dan kunnen jullie altijd nog ergens een hapje gaan eten. Een bioscoopbezoek is ook niet een geschikte plaats voor een eerste date. Je praat nauwelijks met elkaar en het schiet zijn doel, elkaar beter leren kennen, voorbij. Vertel elkaar na afloop of er een vervolgdate in zit of niet.

Veiligheid

Als je afspreekt met iemand van internet, doe dit een eerste date ALTIJD op een openbare plek, waar andere mensen aanwezig zijn, ten behoeve van veiligheid. Een bar, café, dierentuin enz. Helaas zijn er mannen met kwade bedoelingen en die wil je niet in je eigen huis halen! Ook afgelegen plekken, zoals een bos, een parkeerplaats (dan zouden de alarmbellen overigens al moeten gaan rinkelen) of zijn huis zijn niet geschikt voor een eerste date.

Stel ook altijd een bekende op de hoogte van je plannen. Vertel degene wanneer, waar en met wie je afspreekt. Na afloop heb je even contact met elkaar. De ander weet dan dat je weer veilig thuis bent. Mocht de date een succes zijn geweest, dan is het sowieso leuk om er even over na te praten!

Tot slot

Ga met internetdates om zoals je zelf ook wilt dat mensen met jou omgaan. Wees eerlijk en duidelijk. Je eigen veiligheid is het belangrijkste. Twijfel je hierover, spreek dan niet af met de desbetreffende persoon. Hopelijk helpen deze datingtips voor vrouwen je om een leuke partner te vinden!