Beste Datingsites

Kledingtips voor je eerste date

Aan de kleding bij de eerste date van vrouwen én mannen mag best wat aandacht worden besteed. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je heel anders gaat kleden en voor gaat doen dan je normaal zou doen. Je kiest voor een kledingstijl die bij je past. Toch is de eerste indruk belangrijk en mag best blijken dat je je best hebt gedaan voor deze misschien wel memorabele eerste afspraak.

Blijf jezelf

Denk na over wat voor uitstraling en welk type persoonlijkheid je wilt uitdragen. Draag je altijd fleurige bloemetjesmotieven omdat het correspondeert met je vrolijke persoonlijkheid, wijk daar op je eerste date dan niet veel van af. Draag je nooit hakken of ben je niet goed in het lopen op hakken, doe dan niet te veel moeite om op je date wel mét hakken te verschijnen. Probeer de persoonlijkheid die je wilt laten zien één geheel te laten zijn: de kleding moet een goede match zijn met je keuze voor de make-up, eventuele sieraden, het kapsel en natuurlijk de schoenen die je die avond aantrekt.

Voorkom transpiratie

Een eerste date kan best spannend zijn en daar komt misschien de nodige nervositeit bij kijken. Het is daarom belangrijk dat je geen kleding draagt waarin je snel gaat transpireren of waarop de zweetplekken snel zichtbaar zijn. Vermijd daarom kleding die bij de oksels te strak zit; beter kan je truitje of overhemd wat losser zitten. Denk verder na over het materiaal: synthetische stoffen (bijvoorbeeld nylon en polyester) zijn niet handig als je zweetgeuren en -plekken wilt voorkomen. Tot slot kan je op dit punt ook de kleur strategisch kiezen: zweetplekken zijn het minst zichtbaar op witte en zwarte kledingstukken.

Kleding eerste date vrouw

Wat betreft de kleding voor de eerste date van een vrouw is het belangrijk om je figuur zo optimaal mogelijk uit te laten komen. Accentueer mooie rondingen of lange benen, en camoufleer de lichaamsvormen of -delen waar je juist niet blij mee bent. Je hoeft niet als ´sexy chick´ te verschijnen, maar het gaat erom dat je je zo zelfverzekerd mogelijk voelt met je eigen figuur. Een jurk of (niet te korte) rok maakt je vrouwelijk, maar als je dat in het dagelijks leven nooit draagt, kies dan ook op je date gewoon voor een broek. Verder is het als vrouw slim om een extra laag, zoals een jasje, te dragen wat je nog uit kan doen, zodat je later op de avond nog echt je charmes in de strijd kan gooien!

Kleding eerste date man

Ook wat betreft de kleding voor de eerste date van een man zijn er nog wat extra aandachtspunten te noemen. Je mag met je kleding best laten blijken dat je sportief bent, maar doe dat in ieder geval niet met het dragen van witte (sport)sokken, sportschoenen of voetbalshirts. Trek liever een fraai shirt aan en een mooie spijkerbroek met daaronder vlotte gympen; ook dit kan een sportieve uitstraling geven. Zorg er wel voor dat het geen afgetrapte gympen zijn en dat ze schoon zijn, zodat je verzorgd overkomt. Overigens wordt er van de kleding bij de eerste date van een man niet verwacht dat hij in een driedelig pak verschijnt. Een pak kan mooi zijn als jullie gaan dineren, maar overdrijf dus niet!