Beste Datingsites

Datingsites voor Hoger Opgeleiden

Datingsites voor Hoger Opgeleiden in Nederland

Zogenoemde datingsites voor hoger opgeleiden concentreren zich op dating op basis van opleidingsniveau. Door hieromheen specifiek een datingsite voor te geven, komen singles die eenzelfde opleiding en levensinstelling hebben sneller met elkaar in contact dan het geval is bij een normale datingsite. Hierdoor zijn de dating websites over het algemeen wel wat bescheidener en kleiner in opzet. De ledenaantallen per datingsite naar opleiding komen in Nederland normaliter niet boven de 100.000 personen uit. Dit zorgt voor een gezellige een intieme sfeer op de site voor de aanwezige leden.

Hieronder vind je een overzicht van alle belangrijke datingsites voor hoger opgeleiden in Nederland:

NaamRatingTestReviewWebsite
EliteDating9.0JaLees MeerGratis Aanmelden
Match4Me7.5JaLees MeerGratis Aanmelden
Parship7.5JaLees MeerGratis Aanmelden
E-Matching7.0NeeLees MeerGratis Aanmelden
Smart Singles6.5NeeLees MeerGratis Aanmelden
Studentdating5.0NeeLees MeerGratis Aanmelden

Gebruik van Datingsites voor Hoogopgeleiden

Bij deze vorm van dating kun je in het specifiek denken aan dating voor personen die HBO/WO opgeleid zijn. Voor deze en andere specifiek groepen is deze vorm van niche dating een uitkomst vanwege haar eigen karakter. Mocht je dus dit opleidingsniveau hebben dan is de beste keus om je in te schrijven bij een datingsite voor hoger opgeleiden. Vooral bij vrijgezellen die een soortgelijke partner zoeken zijn deze datingsites voor hoogopgeleiden populair.

Voor hoger opgeleiden geldt dat ze zich ook bij een algemene datingsite kunnen aanmelden. Vaak kun je dan selecteren of zoeken op opleiding. Dit kan zeker een goede opties zijn. Wel is het zo dat datingsites die zich specifiek richten op personen met WO/HBO achtergrond een hogere mate van succesmogelijkheid voor deze doelgroep bezitten. Door gebruikers wordt daarbij het grote aantal leden dat in hun doelgroep valt vaak genoemd.

Je kunt je gratis voor al deze datingsites aanmelden. Je kunt dan over het algemeen een profiel aanmaken, naar andere leden zoeken, profielen bekijken en berichten ontvangen. Voor het verzenden van berichten is vaak wel een betaald lidmaatschap nodig. Het is hierbij voordeliger om een betaald lidmaatschap over meerdere maanden af te sluiten. Zo betaal je minder per afzonderlijke maand.

Over de Rangschikking

De datingsites zijn gerangschikt op basis van hun rating. De factoren die de rating bepalen zijn:

– Succesratio; het percentage van de leden dat een succesvolle date vindt via de betreffende dating website.
– Technische kwaliteit en mogelijkheden van de datingsite.
– Gebruiksvriendelijkheid; hoe gemakkelijk de datingsite in gebruik is.
– Betrouwbaarheid; hoe wordt er met je gegevens omgegaan en zijn andere profielen valide/echt.
– Kosten; is de website goedkoop of juist relatief duur voor wat er geboden wordt.

Een aantal datingsites die ook onder mainstream datingsites zijn opgenomen worden hier ook genoemd aangezien deze specifieke instellingen en voorzieningen hebben op basis van opleidingsniveau.

Onder de kolom test wordt verstaan de aanwezigheid van een persoonlijkheidstest op de datingsite. Een dergelijke test maakt vaak het vinden van een geschikte date eenvoudiger, doordat singles met een gelijke persoonlijkheid kunnen worden gekoppeld. Dergelijke koppelingsmechanismes blijken in de praktijk erg effectief te zijn. Ten eerste bieden ze een handige aanleiding om elkaar aan te spreken. Daarbij is het ook zo dat je ook werkelijk overeenkomsten en dezelfde interesses hebt. Hierdoor is de kans dat je bij elkaar zult passen op een date en misschien wel relatie ook meteen een stuk groter.

Voor meer informatie over de afzonderlijke datingsite lees de recensie.