Beste Datingsites

Hoe je lidmaatschap bij een datingsite opzeggen

Je kunt je bij de meeste datingsites relatief eenvoudig uitschrijven of je lidmaatschap opzeggen. Hieronder lees je de stappen en waarop je allemaal moet letten. Tevens lees je wat je moet doen als het opzeggen van je lidmaatschap toch lastiger blijkt te zijn als verwacht.

De meest mensen zullen hun lidmaatschap opzeggen indien ze sucesvol zijn geweest op de website. In andere woorden, als een leuke relatie en partner hebt overgehouden aan de datingsite dan is dat alleen maar goed uiteraard, hier is verder geen uitleg bij nodig.

Indien je opzegt omdat je ontevreden bent over de dienstverlening van de datingsite dan kun je hierbij ook wel eens je voordeel doen. Sommige dating websites zullen je toch binnenboord proberen te houden en je een voordelig aanbod doen. De keuze is dan aan jou of je hierop ingaat, maar soms ligt de reden van opzeggen uiteraard ook niet aan de website zelf, maar aan de personen die zich op de datingsite begeven.

Stappen van lidmaatschap opzeggen

Bij de meeste datingsites staat de manier van opzeggen beschreven in de rubriek veelgestelde vragen of FAQ. Daarbij kun je het gewoonlijk ook teruglezen in de algemene voorwaarden van de betreffende website.

Over het algemeen kun je bij datingsite via je de profielinstellingen op een link klikken waarbij je je lidmaatschap opzegt. Wel zal dan gewoonlijk je huidige abonnement eerst aflopen, waarna deze niet wordt verlengd. Om misbruik te voorkomen zal je nog eens je wachtwoord moeten invoeren om de uitschrijving definitief te maken. Je krijgt hierna een bevestiging per email van de opzegging van je lidmaatschap.

Bij sommige datingsites kun je je lidmaatschap ook opzeggen per email of post. Stuur dan een email of brief naar de datingsite en deze zal dan je lidmaatschap opzegging verwerken. Op deze manier opzeggen kan wel enkele werkdagen in beslag nemen.

Je profiel verwijderen of onzichtbaar maken

Nadat je je lidmaatschap hebt opgezegd kun je er ook voor kiezen om je profiel helemaal te verwijderen. Hierdoor worden ook al je gegeven, foto’s en dergelijke gewist. Deze kun je dan na een periode niet meer terughalen. Ben je er dus niet helemaal zeker van of je in de toekomst de website gaat gebruiken, kun je er ook voor kiezen om je profiel onzichtbaar te maken of te deactiveren.

Indien je je profiel deactiveert kunnen andere gebruikers je niet meer zien, maar worden je gegevens wel behouden. Dit is vooral handig indien je de datingsite in de toekomst weer eens wilt gaan gebruiken.

Wat te doen bij problemen met opzegging?

Bij sommige datingsites kan het opzeggen lastiger gaan. Bijvoorbeeld de opzegging wordt niet verwerkt of er zijn extra voorwaarden verbonden aan de opzegging. Dit is voornamelijk een probleem bij kleinere gespecialiseerde datingsites, die vaak ook een kleinere klantenservice hebben. Grotere datingsites hebben dit probleem minder omdat zij gewoonlijk een geautomatiseerd systeem hebben om opzeggingen te verwerken.

Indien je een probleem hebt bij het opzeggen van je lidmaatschap dan kun je een klacht indienen bij de consumentenbond. Wordt daarbij je uitschrijving niet verwerkt, stuur dan altijd een aangetekende brief per post naar het postadres van de datingsite. Zo heb je een juridische grond voor je opzegging en kun je de incasso via de bank stopzetten en onterechte betalingen storneren.