Beste Datingsites

FAQ

Veelgestelde Vragen over Online Dating

Waarom online dating?

Online dating heeft vele voordelen boven het “normaal daten”. Denk onder andere aan het volgende

– Bij online dating kun je anoniem andere vrijgezellen bekijken en achter hun persoonlijkheden komen.
– Je kunt heel eenvoudig personen uit je omgeving vinden.
– Het is eenvoudiger om nee te zeggen tegen ongewenste avances.
– Het is makkelijker om op een online datingsite personen te vinden met gelijke waarden en gelijke wensen.
– Je kunt laagdrempelig met elkaar chatten en berichtjes sturen, waarbij je zelf eenvoudig het tempo bepaalt.
– Je kunt meer over anderen te weten te komen en beter voorspellen of het klikt dan bij een “gewone date”.
– Het elkaar aanspreken is makkelijker en meer laagdrempelig.

Hoe werkt online dating?

Het principe van online dating is heel simpel. Je meldt je eerst aan bij een datingwebsite (zie bijvoorbeeld Lexa of Pepper) met je email en een wachtwoord. Daarna moet je je emailadres bevestigen door op een link in de welkomstmail te klikken.

Nu kun je aan de slag. Log in op de datingsite waar je je hebt aangemeld en maak een profiel aan. Een goed profiel heeft een leuke foto en een unieke, interessante beschrijving over je zelf. Hierna kun je op zoek gaan naar andere singles. Zorg ervoor dat je origineel bent.

Heb je een leuk persoon gevonden dan kun je deze een berichtje sturen. Wanneer het contact leuk verloopt kunnen jullie zelf afspreken buiten de online datingsite. Hopelijk komt daar dan iets moois uit!

Welke extra hulpmiddelen kan ik van online datingsites verwachten?

De meeste datingsites in Nederland bieden goede en handige tools die meerwaarde bieden bij het zoeken naar een leuke partner. Bijvoorbeeld:

Persoonlijkheidstesten – Door een volledig uitgerust persoonlijkheidstesten te gebruiken kun je op veel datingsite een uniek en diepgaand profiel maken. Tevens worden deze testen gebruikt voor matching van gelijkgestemde personen. Zo hoef jezelf minder te zoeken en vind je makkelijk een leuke single die bij je past!

Uitgebreide zoekfunctie – Doordat je op zoek bent naar je soulmate en een leuke date is het belangrijk dat je hiervoor de juiste persoon kunt vinden. Datingsites zorgen daarvoor door een geavanceerde zoekfunctie te bieden. Zo kun je personen zoeken op alle specificaties.

Smartphone Apps – De grotere datingsites van Nederland hebben inmiddels allemaal een speciale smartphone applicatie ontwikkeld. Deze kun je gewoon downloaden in de relevante app store. Door het gebruik van de app ben je altijd in staat op de laatste chats en berichtjes te lezen. In dit artikel gaan wij hier nog dieper op in.

Gebruik Multimedia – Het gebruik van video en audio om jezelf te tonen komt steeds meer in gebruik. Dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Tevens zul je deze multimedia kunnen delen met elkaar ook als deze buiten de website staan (bijvoorbeeld Youtube).

Controle op profielen – Fake profielen zijn uit de boze bij de professionele websites. Ze draaien immers om betrouwbaarheid. De meeste datingsites hebben dus een speciaal team in dienst die valse profielen direct verwijderen. Zo praat je dus altijd met personen die er met dezelfde intentie zitten als jijzelf.

Wat is de beste datingsite voor mij?

Dit is niet zo snel te zeggen. Want dit hangt onder meer van je voorkeuren, leeftijd en leefsituatie af. Daarbij vind de een een bepaalde datingsite makkelijker werken dan een ander. Wel beoordelen wij datingsites op basis van objectieve criteria, zoals functionaliteit. Tevens worden de website subjectief gerecenseerd door gebruikers.

Nadat je een aantal interessante datingsites hebt gevonden raden wij je aan om je voor deze websites aan te melden. Meestal is dit gratis. Zo kun je de datingsite uit te testen en zelf bepalen of de website fijn vindt. Uiteindelijk ga je dan verder met die datingsite die het beste bij je past.

Hoe vind ik de beste datingsite?

Zie onze homepage en zoek door onze categorieën. Je kunt ook ons overzicht bekijken voor alle datingsites op een rij.

Gratis of betaalde datingsite?

Aanmelding voor bijna alle datingsites is gratis. Bij de meeste professionele datingsites is wel een betaling nodig om berichtjes te kunnen sturen. De websites hebben dit verdienmodel om hun kosten te kunnen dekken voor bijvoorbeeld ontwikkeling, servers en dataverkeer. Ook zijn er wel volledige gratis datingsites (zoals plentyoffish). Deze dekken hun kosten met advertenties op de websites.

Wat in ieder geval belangrijk is om te weten dat gratis niet altijd beter is. Vaak hebben datingsites met betaalde abonnementen een hoger kwaliteit van dienstverlening en zijn de leden serieuzer. Zij hebben immers betaald dus zijn ook echt op zoek naar echt contact.

Hoe maak ik een goed profiel?

Hiervoor verwijzen je graag naar dit artikel.

Hoe weet ik of een profiel echt is?

Laten we vooropstellen dat bij de meeste gerenommeerde datingsites fake profielen zeer weinig voorkomen. De grote datingsites draaien immers om resultaten en betrouwbaarheid. Valse profielen, indien die er zijn, worden zo snel mogelijk verwijderd door een speciaal daarvoor ingerichte redactie. Verder hebben we een aantal tips voor het herkennen van valse profielen hier opgeschreven.

Wanneer is online dating ontstaan?

Online dating bestaat in feite al zo lang als het internet in publiek gebruik is. Dus al bijna zo’n 20 jaar. Daarvoor waren er natuurlijk ook al relatie bemiddelingsbureaus die singles koppelden. Nu op het internet is dat allemaal veel makkelijker geworden. Zo heb je als een lid bij een online datingsite heel veel flexibiliteit en keuze.

Doordat online dating alweer zo lang bestaat zijn de meeste websitse inmiddels tot in puntjes uitgerust om aan alle wensen van de moderne single te kunnen voldoen.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap bij een datingsite opzeggen?

Het opzeggen van je account bij een online datingsite is over het algemeen eenvoudig. Bij de meeste websites is er onder de menukeuze instellingen, settings of profiel een optie om je lidmaatschap te beëindigen. Tevens kun je er dan ook voor kiezen om je hele profiel te laten verwijderen. Vaak moet je dit dan nog wel bevestigen door middel van het klikken op een link in een email van de datingsite.