Beste Datingsites

EliteDating

8.6
Gebruikerservaring: 7.9/10 (13 stemmen)

EliteDating (voorheen eDarling) is een van oorsprong Duitse datingsite die al een gehele tijd in Nederland actief is. Inmiddels heeft EliteDating al ongeveer een omvang van 180.000 serieuze Nederlandse leden. Net zoals andere grote datingsites biedt EliteDating een eigen persoonlijkheidstest, waardoor leden eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld. Uniek hierbij is dat de test bij EliteDating wetenschappelijk onderbouwd is – en dus de kans op een goede match relatief hoog is. Deze test wordt ook voortdurend bijgewerkt. Lees in deze review meer over de werking van deze datingsite, voor wie het geschikt is en de ervaringen.

Hoe werkt EliteDating?

Het ontwerp van de website doet strak aan en is vrij gebruiksvriendelijk. Het is makkelijk om andere leden te zoeken op karaktereigenschappen of je eigen voorkeuren. De profielen worden aantrekkelijk weergegeven waarbij er goed ruimte is gemaakt voor de eigen beschrijving en foto’s. Dit is dus allemaal prima in orde. Het doorzoeken van profielen op de website gaat eenvoudig. Hierbij is vooral de geavanceerde zoekfunctie nuttig, waarbij je dan ook exact kunt filteren op de kenmerken die jij interessant vindt.

Zoals gesteld verstrekt EliteDating aan nieuwe leden de online wetenschappelijke test, waarbij je aan de hand van meerkeuze vragen kan laten zien wie je bent. Op basis van de resultaten wordt je profiel aangevuld met extra informatie en worden een voorstellen gedaan met potentiële leuke andere leden die voor jou geschikt zouden kunnen zijn. De insteek van deze functionaliteit is om de leden de meest optimale ervaring geven, al zullen er ook personen zijn die het volledig zelf kunnen zoeken zullen prefereren.

EliteDating legt een sterke nadruk op veiligheid. Dit mag je uiteraard ook wel verwachten als klant van een dating website van dit kaliber. Behalve dat je profielgegevens in een beveiligde database worden opgeslagen, heb je ook een uitgebreid scala aan privacy mogelijkheden. Tenslotte is al je dataverkeer via EliteDating versleuteld, waardoor de website en het platform na inlog veilig is om te gebruiken. Deze website is mede hierdoor dan ook een van de beste datingsites van Nederland en velen gebruikers stellen ook een veilige gebruikerservaring te hebben op EliteDating.

Gebruik van de website

Aanmelding voor de website van EliteDating is gratis en vrij eenvoudig. Na de aanmelding kun je je profiel aanvullen. Neem wel de tijd voor het invullen van de vragenlijst, die vrij lang is. Je profiel wordt mooi weergegeven op een soort van overzicht. Binnen dit overzicht zie je ook welke matches je eventueel hebt en kun je deze contacteren. Voor communicatie en het inzien van foto’s van andere leden heb je wel een betaald membership nodig. Voor contact maken kun je kiezen voor een persoonlijk bericht, een bericht met standaardvragen of een soort van “smile”, wat vergelijkbaar is met een “vind ik leuk”. In dit kader wordt de interne communicatiefunctie het meest gebruikt door de leden van de website.

De gemiddelde reacties van andere leden op berichten en contactverzoeken zijn prettig en enthousiasmerend. Veruit de meeste personen op het Elite Dating platform zijn hoogopgeleid, naar zeggen van de website zelf meer dan 80%. Of dit percentage ook wordt gehaald voor ieder lid is niet te beoordelen, aangezien we ook recensies meekregen van ons testpanel dat deze hele andere matches kregen. Maar gemiddeld genomen valt de meerderheid wel onder deze doelgroep. Daarbij zijn bijna alle actieve leden 26 jaar of ouder. Val je binnen deze doelgroep dan zal je op deze website veel contacten kunnen opdoen en positieve ervaringen hebben met het online daten.

Alle leden van de datingsite ontvangen iedere dag (of wanneer je dat wilt) een overzicht met potentiële matches. Zo blijven personen terugkomen op het platform. De leden-activiteit op de website is hierdoor hoog. Verder biedt EliteDating datingtips en doet het aan professionele relatiebemiddeling. Tenlotte een sterk punt van EliteDating is de mobiele applicatie. Dit mag je uiteraard ook wel verwachten. Hiermee kun je altijd je laatste communicatie bijhouden of de voorgestelde profielen inzien.

Conclusie van deze EliteDating review

De betrouwbaarheid op EliteDating is groot, wat bij online dating natuurlijk zeker essentieel is. Alle online profielen worden regelmatig gecontroleerd. Aanmelding is gratis met een leuke gratis wetenschappelijke test. Tevens kun je de voorgestelde profielen gratis bekijken. De sfeer op de website is prima en de response over het algemeen is goed. Voor het versturen van berichten is wel een betaald lidmaatschap nodig. De conclusie van deze review is dan ook dat door de bank genomen EliteDating een prima website is voor hoogopgeleide vrijgezellen van 26 jaar en ouder, die in een eigen omgeving leuke date ervaringen willen beleven.

Positief:
 • De profielen zijn uitgebreid waardoor je een goed beeld krijgt
 • Aantal gratis functies aanzienlijk
 • Effectieve en leuke persoonlijkheidstest

Negatief:

Nu Gratis Aanmelden

EliteDating is een van oorsprong Duitse datingsite die al een gehele tijd in Nederland actief is. Inmiddels heeft EliteDating ongeveer 160.000 serieuze Nederlandse leden. Net zoals andere grote datingsites biedt EliteDating een uitgebreide persoonlijkheidstest, waardoor leden eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld.
8.6 Totale score

EliteDating kenmerkt zich vooral door haar unieke persoonlijkheidstest. Maar ook andere belangrijke zaken werken heel behoorlijk. Bij de profielen wordt er veel informatie getoond, wat natuurlijk ook leuk is om te lezen. De matchingsmodule van EliteDating is een van de beste van Nederland.

9.3Onze review score
Kwaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9
Betrouwbaarheid
9.5
Effectiviteit
9
7.9Gebruikerservaringen
Kwaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.4
Betrouwbaarheid
8.1
Effectiviteit
7.9
Voeg je ervaring toe  |  Lees ervaringen en reacties
EliteDating
8.6/10
13 Ervaringen
 1. Reageer Sanne Driessen 15 maart 2015 at 19:10
  2.5
  Kwaliteit
  60
  Gebruiksgemak
  40
  Betrouwbaarheid
  60
  Effectiviteit
  40
  Ik ben hier voor zo'n 3 maanden lid geweest (betaald lidmaatschap). Geen succes gehad. Nu komt dat ook door mezelf, maar ik heb toch wel wat kritische punten tov eDarling. De persoonlijkheidstest is leuk maar hierna heb je deze geen keuze om zelf op profielen te zoeken. De meeste mannen op de website zijn dubieus, ik heb er zeer weinig leuke tussen gezien. Dit alles kom je achter als je al betaald hebt, want ben je gratis lid dan zijn de mogelijkheden zéér beperkt!
  + POSITIEF: Ziet er verzorgd uit
  - NEGATIEF: Werkt niet handig, geen vrijheid om zelf te zoeken
 2. Reageer Pieter 16 maart 2015 at 10:31
  4
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  80
  Het is duur al vind ik wel dat ze bij edarling in tegenstelling tot veel andere dating websites er wel wat voor bieden. Je krijgt ook vaak leuk antwoord op berichten. Nog niet hét succes gehad wat ik had gehoopt maar ik denk wel dat het mogelijk is hier. Nog geen klachten en vooralsnog dus een positieve ervaring.
 3. Reageer Duncan 25 maart 2015 at 10:14
  4.25
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  90
  Effectiviteit
  90
  Dit is gewoon een goede website, ik begrijp de slechtere ervaringen van anderen niet zo... Ja het is duur maar daar krijg je toch ook zeker wat voor terug.
  + POSITIEF: Test die doorvraagt, interessante profielen, vriendelijke klantenservice
  - NEGATIEF: Matching kan beter, duur
 4. Reageer Lilyflower 5 april 2015 at 14:01
  5
  Kwaliteit
  100
  Gebruiksgemak
  100
  Betrouwbaarheid
  100
  Effectiviteit
  100
  Beter dan verwacht! Geen klachten tot zover.
 5. Reageer Sandra 7 april 2015 at 15:06
  2.1
  Kwaliteit
  70
  Gebruiksgemak
  10
  Betrouwbaarheid
  60
  Effectiviteit
  30
  Er zullen zeker uitzonderingen op de regel zijn, maar bij edarling loop ik wel erg veel tegen rare figuren aan. Het kost je veel geld en je krijgt alleen maar verzoeken van vervelende oude mannen. Ik vind het feit dat je niet zelf het ledenbestand kunt doorzoeken ook erg lastig.
  + POSITIEF: Veel media, verzorgde website
  - NEGATIEF: Prijzig, geen mogelijkheid tot zelf zoeken, vervelende mannen
 6. Reageer LL 30 april 2015 at 13:38
  4.25
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  100
  Ik heb uitstekende ervaringen met eDarling, al zal dat ook komen omdat ik met mijn laatste afspraakje via de site nu alweer een aantal jaren samen ben ;-)
 7. Reageer MissE 7 mei 2015 at 11:55
  3.5
  Kwaliteit
  70
  Gebruiksgemak
  70
  Betrouwbaarheid
  70
  Effectiviteit
  70
  Gaat wel, ik heb het idee dat je erg veel betaald voor weinig. Dat gezegd hebbende zijn er ook goede punten te noemen zoals ontwerp en de profielen worden mooi gepresenteerd.
 8. Reageer Michael 9 augustus 2015 at 16:23
  4
  Kwaliteit
  90
  Gebruiksgemak
  70
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  80
  Prima, al ben ik wel met de kritiek eens dat er meer vrijheid zou moeten zijn voor de gebruiker. Nu worden de matches je toch wel een beetje opgedrongen en daar heb ik niet altijd zin in.
  + POSITIEF: Goede service, leuke groep mensen
  - NEGATIEF: Weinig vrijheid
 9. Reageer Laurens 10 oktober 2015 at 22:37
  4.5
  Kwaliteit
  90
  Gebruiksgemak
  90
  Betrouwbaarheid
  90
  Effectiviteit
  90
  Tot zover ben ik erg tevreden met Elitedating. Heb gisteren een leuke date gehad die via de website geregeld heb. Ondanks mijn scepsis was de match best kloppend moet ik zeggen ;)
  + POSITIEF: Prettig in gebruik, goede matches
 10. Reageer Snoet 18 december 2015 at 13:44
  3
  Kwaliteit
  60
  Gebruiksgemak
  60
  Betrouwbaarheid
  60
  Effectiviteit
  60
  Ik begrijp niet echt de positieve ervaringen, maar het kan ook aan mij liggen. Er wordt teveel voor je bepaald, wat je doet en wie je leuk moet vinden. Geef mij maar een datingsite waar je gewoon zelf kunt kiezen.
 11. Reageer Rico 18 april 2016 at 11:01
  5
  Kwaliteit
  100
  Gebruiksgemak
  100
  Betrouwbaarheid
  100
  Effectiviteit
  100
  Voor mij is EliteDating is echt een supersite! Als je mij vraagt, dan kan ik er vrijwel niets negatiefs over zeggen, al is dat wellicht sterk persoonlijk. Ik denk dat het systeem voor sommigen teveel in de structuur zit (je kunt niet geheel vrij zoeken), maar doordat zij de match koppelen vind ik dat eigenlijk juist een erg sterk punt.
 12. Reageer Wout W 18 september 2016 at 10:05
  5
  Kwaliteit
  100
  Gebruiksgemak
  100
  Betrouwbaarheid
  100
  Effectiviteit
  100
  Erg goede website, beter dan hier wordt aangegeven in de reviews eigenlijk. Ik heb al een aantal van de zogenaamde grote datingsite in Nederland geprobeerd. Elitedating is eigenlijk de enige website waar ik meerdere goede contacten had, met gewoon normale leuke vrouwen (is ook wel eens prettig).
 13. Reageer Arend 12 juni 2018 at 20:29
  4.5
  Kwaliteit
  90
  Gebruiksgemak
  90
  Betrouwbaarheid
  90
  Effectiviteit
  90
  Super.. ik kan het niet anders verwoorden. Elitedating is geen goedkope datingsite maar het heeft voor mij erg goed gewerkt. geen klachten dus ! :) Tip aan anderen: vul je profiel helemaal in dan krijg je ook meer toffe matches...

Beoordeel deze datingsite

* Vul je naam of een pseudoniem in
0
0
0
0