Beste Datingsites

Datingtips

De Beste Tips voor Online Dating

Hier vind je een aantal tips om zo succesvol mogelijk te zijn op de online dating websites.

1. Daten is plezier hebben

Er is een belangrijk element dat lijkt te ontbreken in het leven van vele mensen. Het is een element dat is zo fundamenteel voor ons bestaan, zeker in ons moderne tijdperk. Dat element is plezier hebben!

Denk terug aan je vroegste herinnering: het is waarschijnlijk een van je beste. Je hele leven draaide vanaf je 2e voor 10 a 20 jaar om plezier. Maar waar is dat plezier nu? Wat is er gebeurd dat velen stoppen met plezier hebben?

Het impliciete antwoord wat je vaak hoort is dat het leven voorbij is! Het maken van vrienden, een studie volgen, het krijgen van een baan, het verdienen van de huur, het krijgen van een schuld, het aflossen van schulden, ontslagen, het kopen van een huis, etc. Wat is er gebeurd? Het leven is voorbij!

En met deze instelling gaat je libido door het afvoerputje. Verbazingwekkend is dat de meeste mensen dit zomaar laten gebeuren.

LET OP!

Ben niet zoals de meeste mensen. Plezier hebben en uitstralen kan je verleidingskracht enorm vergroten. Het kan je stijl zijn of niet. Maar het gaat om de intentie.

Probeer in dit kader bepaalde basisprincipes aan te houden, bijvoorbeeld:

• Het gebruiken van een reële behoefte om jezelf te uiten met plezier. Bedenk niet meer dan 1 zin vooraf wat je gaat zeggen.

• Lachen. Glimlach altijd als je iemand benadert. Dit toont aan dat je vriendelijk bent, en er bent om plezier te hebben. Tevens toont het je eigen kracht. Dit is een universele regel en geldt eigenlijk in alle situaties, voor alle mensen.

• Probeer de ander aan het lachen te brengen –  of een leuk gesprek te hebben. Je zult zien dat het je een goed gevoel geeft…. Niet omdat je iets van hen wil!

• Heb de instelling dat iedereen in eerste instantie vriendelijk is en zich als zodanig gedraagt. Als iemand niet wil praten, zullen ze dat je laten weten. Neem hierbij niets persoonlijk.

•Breng het kind in jezelf terug– breng de pret terug. Geniet ervan! Plaag elkaar alsof je beide weer 8 jaar oud bent.

Plezier moet een automatische gewoonte worden – net als tandenpoetsen (met uitzondering van het feit dat je het veel meer moet doen dan twee keer per dag!). Wanneer je deze principes in gedachte houdt zal dit ervoor zorgen dat je de hele dag altijd een connectie hebt met andere gelijkgestemde mensen.

Wordt verliefd op het sociale proces. Gewoon er even uit en genieten. Maak het je missie om een ​​goede tijd te hebben! De rest komt vanzelf….

2. Tekens dat je leuk gevonden wordt

Bij het online daten kan het soms lastig zijn om te bepalen of iemand je leuk vindt of niet. Je kunt immers niet (altijd) gezichtsuitdrukking waarnemen, of dat iemand iets zegt uit beleefdheid dan wel genegenheid.

Wij hebben een aantal signalen op een rij gezet waaruit je kunt opmaken of je leuk gevonden wordt:

Snelle reacties

Wanneer je binnen 10 minuten een reactie op je berichtjes krijgt dan weet je zeker dat de andere graag met je communiceert. Dit kan vaak maar 1 ding betekenen: hij of zij vind je leuk. Uiteraard is hetgeen wat de ander zegt een versterking hiervan.

Direct online

Als iemand meteen online komt, als jij je ook aanmeld dan is dat vaak een teken dat iemand je leuk vindt. Natuurlijk weet je dit pas zeker als dit een aantal keer gebeurt. Als iemand zegt dat hij/zij je graag ziet, of je mist, of vraagt waar je al die tijd was, dan is dat altijd een positief teken.

Tijd maken voor jou

Wanneer de ander afspraken verzet om jou te zien dan is dat natuurlijk omdat diegene je wel ziet zitten. Hij of zij wil graag met je daten en daar heeft men veel voor over. Ook is het opzij zetten van andere verplichtingen een teken dat de ander de date en misschien wel relatie een goede kans wil geven. Tijd voor serieuze stappen dus!

Details worden opgezocht

Een ander groot signaal dat iemand je leuk vindt is als diegene alles over je weet en onthoudt. Bijvoorbeeld de ander heeft je profiel bekeken op een andere datingsite of sociale media als Facebook, of hij/zij heeft je vrienden gevraagd voor informatie over jou.

3. Tips om valse profielen te herkennen

Sommigen onder jullie die wel eens op een online datingsite actief zijn geweest kennen het fenomeen wel. Mannen die zich voordoen als vrouwen, of vrouwen die over hun leeftijd liegen, enzovoorts. 80% van deelnemers aan datingsites verwerkt een of meerdere kleine leugentjes in hun datingprofiel. Dit is op zichzelf niet erg, dit doet men in het dagelijks leven immers ook.

Veel kwalijker is het als er pertinente leugens worden verteld in een datingprofiel. Hier een aantal tips om deze leugens te kunnen herkennen. Zo kun je beter inspelen op de verwachtingen bij online dating.

– Profielen die weinig geschreven zijn in de “ik” vorm bevatten gemiddeld genomen meer valse informatie. Door niet in de ik-vorm te schrijven is het makkelijker voor de schrijver om een loopje met de waarheid te nemen.

– Leugenaars rakelen eerdere leugens niet graag op. Wanneer je dus praat met een ander persoon op een datingwebsite, en deze persoon wil niet meer praten over eerdere gespreksonderwerpen, dan kan dat dus een slecht teken zijn.

– Bedriegers schrijven vaak in negatieve vorm. Ze schrijven bijvoorbeeld, “ik ben niet lui” in plaats van “ik ben atletisch”, enzovoorts. Zo is het makkelijker om de waarheid te ontkennen.

– Teksten die met leugens zijn geschreven zijn korter dan profielteksten met veel waarheden. Immers, hoe langer de tekst, hoe meer de schrijver verstrikt kan raken in eigen leugens, en hoe meer verantwoording deze moet afleggen over deze leugens. Daarom zijn deze soort teksten dus korter.

Nu zijn op zichzelf een aantal kleine leugentjes niet erg. Zo blijkt uit onderzoek dat er veel gelogen wordt over:

> Gewicht (men snoept er graag een aantal kilootjes vanaf)

> Leeftijd (idem met de jaren)

> Persoonlijke situatie (sommige individuen zitten nog in een relatie)

Vaak komt de waarheid altijd wel naar boven wanneer je met iemand chat of praat. Een sneller wijze om de waarheid naar boven te halen is om er direct naar te vragen of door een onjuistheid over de ander te verkondigen.

4. Online dating op je mobiel

Tegenwoordig hebben de meeste Nederlanders een smartphone met internet. Maar liefst de helft van het internetgebruik anno 2013 vindt plaats via de mobiel. Daarom hebben alle grote Nederlandse online datingsites inmiddels een mobile app paraat die je kunt downloaden. Online dating gebeurt hierdoor ook steeds meer via de mobiel.

Het grote voordeel van online dating via de mobiel is dat de drempel ervoor erg laag is. Zo kun je berichtjes lezen en plaatsen op elk (onbewaakt) moment van de dag. Je hebt je mobieltje immers altijd bij je. Dat is met een pc of een zelfs een laptop wel anders.

Natuurlijk kun de gewone datingwebsites gebruiken op je mobiel. Het is echter makkelijker, duidelijker en sneller om de speciaal ontwikkelde apps te gebruiken voor dating. Zo is het design aangepast aan het kleinere scherm en kun je makkelijker de basisfuncties van de datingsite gebruiken.

Om een online datingapp op je smartphone te krijgen heb je allereerst een (gratis) account nodig bij een datingwebsite (zoals Lexa, Be2, eDarling, Relatieplanet, Pepper). Zoek dan de gelijknamige app op en download deze. Hierna kun je inloggen met je dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als bij de normale datingwebsite waar je lid bent. De meeste apps zijn gratis te downloaden en te gebruiken.

Een andere mogelijkheid om te online daten op je mobiel is via Facebook. Er zijn veel speciaal ontwikkelde Facebook applicaties ontwikkeld voor online dating. Via de mobile Facebook app kun je deze dan gebruiken.

Wanneer je vanaf een tablet werkt (zoals iPad) dan kun je zowel de normale datingsite als de app gebruiken. Wij raden je aan om beide te testen en zelf te bekijken welke je het beste bevalt.

Zelf hebben we een kleine test gedaan en dit zijn in onze ogen de beste mobile apps in online datingland:

1. eDarling

2. Relatieplanet

3. Lexa

4. Pepper

5. Parship

Probeer ze uit!

5. Waar knapt de Nederlandse single op af?

Iedere vrijgezel heeft zo zijn of haar voorkeuren bij het zoek naar een partner. De eens valt meer op uiterlijk, en de ander gaat meer op karakter. Dit maakt online dating zo leuk want zo krijg je op een handige manier contact met de mensen die jij leuk vindt.

Desalniettemin zijn er ook algemene eigenschappen die universeel aantrekkelijk zijn, dan wel niet. Hieronder zetten we een aantal eigenschappen op een rij die Nederlandse singles niet aantrekkelijk blijken te vinden. Hierbij zijn er wel grote verschillen tussen mannen en vrouwen.

Voor Vrouwen

Maar liefst meer dan 80% van de vrouwen knapt af op mannen die een overspelig of ontrouw karakter hebben. Verder knapt boven de 70% af op mannen die geen gevoel voor humor hebben en vindt 2/3e van de vrouwen mannen met een slechte kledingsmaak niet aantrekkelijk.

Andere belangrijke punten waar de meeste vrouwen op afknappen zijn:

– Roken (al zijn hier sterke voor- en tegenstanders)

– Luiheid (de meeste vrouwen hebben graag een man met initiatief)

– Afstandelijkheid (mannen die emotioneel niet te bereiken zijn)

– Drinkgedrag (een hoge inname van alcohol wordt niet gewaardeerd).

Voor Mannen

Mannen, anders dan vrouwen, knappen vooral af op koelheid (meer dan 70% vindt dit niet aantrekkelijk), en hebben graag een passionele vrouw. Verder vinden de meeste mannen vrouwen die niet lachen onaantrekkelijk. En een stille dame die niets te vertellen heeft vindt 2/3 van de mannen onaantrekkelijk.

Andere belangrijke eigenschappen waar de meeste mannen op afknappen zijn:

– Overspelig gedrag

– Roken (ook hier sterke voor- en tegenstanders)

– Slonzig kleedgedrag (vooral wijde kleding wordt als onaantrekkelijk gezien)

– Vrouwen die voortdurend ruzie willen maken

Natuurlijk is er voor ieder wel wat, en hoeft het een niet uit te sluiten dat er geen aanbidders zijn.

6. Rood maakt aantrekkelijk – en geeft wat prijs

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen vooral rood dragen tijdens hun vruchtbare periode. Vrouwen in het rood zijn tot wel 3 maal zo waarschijnlijk in hun vruchtbare periode dan bij het dragen van andere kleuren. Of in andere woorden – vrouwen dragen rood op die momenten dat ze het meest op zoek zijn naar een partner. Je kan hieruit concluderen dat vrouwen in rood meer ontvankelijk zijn voor de avances van mannen. Ook wanneer een vrouw rood draagt tijdens een date betekent dit dat de kansen voor de man op een succesvolle date hoger liggen dan normaal.

Dit onderzoek werd uitgevoerd in de Verenigde Staten onder 128 vrouwen tussen de 18 en 50 jaar. Hierdoor is er wel wat verschil mogelijk met ieders persoonlijke situatie. Het kan zijn dat een vrouw de uitzondering op de regel is en kan een man op de date geen waterdichte veronderstelling maken dat de date een succes wordt.

Een ander opmerkelijk feit dat uit het onderzoek naar voren is gekomen is dat vrouwen in de zomer minder rood dragen dan in de winter. Volgens de onderzoekers komt dit doordat vrouwen in de zomer voldoende andere middelen hebben om op te vallen bij het andere geslacht. Denk hierbij aan korte rok, decolleté en uiteraard meer tijd buiten, waardoor er ook meer contact mogelijkheden zijn.

In het algemeen is de conclusie uit het onderzoek geen verassing. Het is immers al langer bekend dat rood wordt gedragen om op te vallen. Daarbij is de kleur rood in vele culturen een signaal van de passie en de liefde. En voorgaande studies hebben getoond dat mannen foto’s van vrouwen in het rood aantrekkelijker vinden dan dezelfde vrouwen in andere kleuren.

Dus, ben je een vrouw en op zoek naar een leuk date? Draag rood. En bij online daten is dit helemaal een aanrader. Zet tenminste een foto van jezelf in het rood op je profiel. De kans is groot dat je vaker wordt aangesproken.

7. Hoe maak je van een date een relatie?

Heb je genoeg dates maar moeite om dit door te trekken naar een relatie? Hieronder volgen een aantal tips om die relatie te krijgen.

Voordat je aan een relatie begint, moet je jezelf afvragen of dat is wat je werkelijk wilt. Het kan zijn dat je voor een relatie gaat omdat je sociale omgeving of familie dit van je verlangd. Of had je een leuke relatie en wil je weer terug naar die situatie met je een vervang(st)er van je ex. Maar misschien is een relatie eigenlijk niet wat je wilt of nodig hebt en wil je gewoon zo nu en dan rond daten totdat je de ware vindt. Dit vertaald zich dan ook in de manier waarop je je opstelt tijden de date. En je kiest dan ook om te daten met personen die ook geen relatie willen.

Dit is ook meteen een van de oplossingen. Als je een relatie wilt, moet je ook daten met anderen die een relatie willen. Paradoxaal zijn dit misschien niet altijd de personen die jij op het eerste gezicht aantrekkelijk vindt. Je kunt hierbij twee dingen doen – wachten totdat je de ware vindt of toch daten met iemand op basis van je “ratio”. Vaak hebben stille wateren diepe gronden en merk je dat je die ander toch wel heel erg leuk vindt na een tijdje daten.

Online dating is ook een goede plek om andere vrijgezellen te vinden die een relatie willen. Je kunt hier bij de meeste datingsites gewoon op selecteren – waardoor je ook alleen in contact komt met diegenen die in zijn voor een relatie.

Wanneer je dan op een date gaat is het belangrijk om al tijdens de eerste dates je voorkeur voor een relatie kenbaar te maken – naast dat je dat al deed online uiteraard. Zo voorkom je dat je terechtkomt in een contact waarbij jullie verschillende percepties hebben. En zo besteed je je tijd alleen aan het daten met andere vrijgezellen die er net zo denken als jij.

Het is hierbij tevens belangrijk om jezelf voor te doen als “relatie-materiaal”. Dit houdt in dat je jezelf niet te makkelijk prijsgeeft en dat je ook over serieuzere zaken kunt praten. Dus naast lol hebben ook wat dieper op de materie ingaan. Doe uiteraard altijd alleen dingen die je ook echt wilt. Uiteraard is het hierbij ook belangrijk dat je de juiste online datingsite kiest.

8. En hoe bouw je een goede relatie?

De meeste singles die zich inschrijven bij een datingsite zijn op zoek naar een leuke relatie. Nu is het vinden van een leuke date een eerste punt waar datingsites op dit vlak zeer goed kunnen bijdragen. De volgende stap is een net zo belangrijke. Namelijk, hoe een goede relatie op te bouwen en te behouden?

Na onderzoek hebben wij onderstaande lijst opgemaakt met de beste pointers voor een stabiele relatie.

– Geef elkaar presentjes. En dan hebben we het in principe niet over traditionele cadeaus. Probeer origineel te zijn, iets bijzonders te doen. Dat zijn de dingen die jullie van elkaar zullen onthouden en dit houdt de relatie spannend en dynamisch. Bijvoorbeeld maak een eigen muzieklijst voor haar (en zet het op audio), of geef hem kaartjes voor een bijzonder concert.

– Ontmoet elkaars familie. Zodra jullie elkaars familieleden hebben ontmoet, ontstaat er een soort van officiële onderstreping van jullie relatiestatus. De familie heeft jullie gezien en jullie zijn dan niet alleen een koppel in jullie eigen ogen, maar ook in die van jullie naasten.

– Onderneem iets onverwachts. Zonder planning op avontuur uit. Bijvoorbeeld neem de auto en rij naar een leuke stad waar jullie nooit eerder zijn geweest. Ga in deze stad samen op onderzoek naar interessante straten of onderwerpen. Wanneer je samen iets doet op een plek waar jullie nooit eerder zijn geweest dan schept dat een diepere band.

– Neem een hond. Met een hond hebben jullie iets van jullie twee, zonder dat het een kind is. Een hond biedt jullie vermaak en plezier, terwijl jullie samen de verantwoordelijkheid delen.

– Ga de confrontatie aan. Ruzie maken kan soms heel bindend werken. Bij problemen aarzel niet om het te escaleren tot ruzie, zoek de confrontatie op, en laat alle emoties gaan. Maak het dan weer goed met elkaar. Jullie zullen zien dat de band hierdoor nog hechter wordt.

– Schrijf elkaar een intieme brief. Door elkaar een liefdesbrief te schrijven, uit je de liefde voor elkaar op schrift, wat de relatie nog hechter maakt. Tevens is het iets wat jullie terug kunnen lezen, zodat de relatie ook in de toekomst wordt herinnerd aan jullie liefde voor elkaar.

– Ga reizen. Door op vakantie te gaan met elkaar onderstrepen jullie automatisch dat jullie een stel zijn. Tevens is het begeven op een andere plek met een verschillende cultuur een avontuur waarbij jullie samen op trekken tegen de wereld om jullie heen. Dit schept een diepere band.

Extra Tip: Wil je het eens ergens anders zoeken? Bekijk dan Belgische Datingsites Vergelijken.