Beste Datingsites
6.6
Gebruikerservaring: 5.1/10 (4 stemmen)

Be2 is een grote internationale speler in dating die ook al vele jaren op de Nederlandse markt actief is. Bijzonder aan de Be2 site is dat het een unieke en leuke persoonlijkheidstest biedt waardoor je niet alleen zeer goed kan worden gekoppeld aan soulmates, maar waarmee je jezelf waarschijnlijk ook een stuk beter gaat leren kennen. De resultaten van deze test kun je delen met anderen en zijn door andere leden van de website op te vragen. Hierdoor krijg je ook direct een goed beeld van anderen wanneer je dan hun profiel bekijkt. Lees hieronder onze uitgebreide review.

Hoe werkt Be2?

Be2 is echt een datingsite voor personen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het doel van de website is om mensen te koppelen voor het leven. Dit maakt wel dat de website minder geschikt is voor personen die op zoek zijn naar veel verschillende dates. Deze kern toont zich ook doordat de vormgeving van de website serieus is, en de functionaliteiten zijn gericht op het maken van prettig contact. Naar eigen zeggen van het Be2 team is er een lichte meerderheid van vrouwen actief op de website.

Na aanmelding kun je direct met de speciale test beginnen. Deze persoonlijkheidstest van Be2 is een goede zaak en heeft dan ook een prima reputatie, al zijn die van Parship en eDarling nog net ietsje beter. Je vult hierbij een reeks meerkeuze vragen in waarbij je aangeeft of je het eens bent met een stelling dan wel niet. De resulterende partnervoorstellen zijn over het algemeen leuk en helpen dan ook echt om goede online matches te vinden. De totale hoeveelheid leden bestaat volgens de website van Be2 uit meer dan 1 miljoen. Dit aantal betreft echter niet alleen de leden in Nederland maar hier zijn ook andere Europese landen bij opgeteld.

Gebruik van de website

Naast de test kun je binnen je profiel ook je andere persoonlijke kenmerken aangeven, zowel uiterlijk als innerlijk. Dit is nuttig bij het zoeken want dit maakt dat de resulterende contacten ook echt overeenkomen met de personen waarnaar jij op zoek bent. In je startschema krijg je daarbij ook een reeks voorstellen van mogelijke partners te zien. Dit is prima weergegeven. Bij het gratis lidmaatschap kun je helaas niet de foto’s van andere leden inzien.Wel kun je dan een beperkt aantal berichten sturen. Bij je privacyinstellingen kun je ook aangeven wie wat mag zien. Zo kun je zelf zorgen voor een volledig anonieme ervaring in gebruik.

Als betalend lid kun je op Be2 gebruik maken van verschillende tools voor communicatie als chatten, privé berichtjes sturen en instant messaging. De respons van andere leden op berichten is relatief hoog, hetgeen uiteraard goed voor de ervaring is op het platform. Dit komt doordat alleen premium leden echt berichten kunnen sturen – en men dus niet elke dag een stortvloed van berichtjes ontvangt, maar alleen die van echte serieuze daters. Dit is een positief punt, zeker voor betalende leden van Be2.

Een andere leuke functie binnen Be2 is dat je gratis dating tips krijg, indien je dat ook wilt uiteraard. Onder meer worden er tips gegeven voor verbetering van je online profiel of tips voor het maken van leuk contact met anderen. De klantenservice van Be2 is vrij goed en je krijgt gewoonlijk snel antwoord op vragen.

Be2 Review Conclusie

Be2 zelf gelooft zo sterk in haar eigen methodes, dat zij ieder betaald lid belooft dat zij met tenminste 10 leden contact zullen gaan leggen. En hun methodes hebben hun succes bewezen. 40% van de mensen die zich inschrijft vindt uiteindelijk een vaste relatie. Verder heeft Be2 goede privacy-instellingen. Zo kan je makkelijk bepalen welke personen (of groepen) wat zien. Aanmelding voor Be2 is gratis, net zoals het aanmaken van een profiel en het zoeken naar andere leden.

Positief:
 • Effectieve test met aantoonbaar resultaat
 • Privacy-mogelijkheden zijn goed
 • Serieus in dating voor mensen die een serieuze relatie willen

Negatief:
 • Internationaal karakter waardoor focus op Nederland weleens ontbreekt

Nu Gratis Aanmelden

Be2 is een grote internationale speler in dating die al vele jaren op de Nederlandse markt actief is. Bijzonder aan de Be2 site is dat het een unieke en leuke persoonlijkheidstest biedt waardoor je niet alleen zeer goed kan worden gekoppeld aan soulmates, maar waarmee je jezelf waarschijnlijk ook een stuk beter gaat leren kennen.
6.6 Totale score

Als internationale datingsite heeft Be2 de nodige slagkracht om een sterke datingsite neer te zetten. Dit is dan ook goed te zien. De website is heel degelijk en je kunt er goed slagen indien je op zoek bent naar een serieuze relatie. De persoonlijkheidstest is leuk om te doen en nuttig bij het selecteren van andere leden.

8Onze review score
Kwaliteit
8
Gebruiksgemak
8
Betrouwbaarheid
8
Effectiviteit
8
5.1Gebruikerservaringen
Kwaliteit
6.0
Gebruiksgemak
5.2
Betrouwbaarheid
4.0
Effectiviteit
5.2
Voeg je ervaring toe  |  Lees ervaringen en reacties
Be2
6.6/10
4 Ervaringen
 1. Reageer Eric 18 maart 2015 at 09:01
  2.35
  Kwaliteit
  60
  Gebruiksgemak
  60
  Betrouwbaarheid
  10
  Effectiviteit
  60
  Niet tevreden.. Het lijkt wel een commerciële bende zo. Voortdurend krijg je berichtjes van vrouwen die contact met je willen, maar als je dan betaalt dan zijn dezelfde vrouwen nergens te vinden!
  - NEGATIEF: niet betrouwbaar
 2. Reageer Bijdehandje 23 maart 2015 at 11:42
  4
  Kwaliteit
  80
  Gebruiksgemak
  80
  Betrouwbaarheid
  80
  Effectiviteit
  80
  Als vrouw heb ik best prettige ervaringen met Be2.. Veel berichtjes van mannen waarbij je altijd wel moet spitten voor de leuke, maar ze zijn er dus wel... Ook een aantal bevredigende dates mee gehad. Natuurlijk een goed profiel met mooie fotos helpt ook, dit kan ik zeker de mannen aanraden..! Er zijn veel profielen (van mannen) waarbij je als vrouw direct zo iets hebt van :-S.
 3. Reageer Frederik 11 november 2015 at 11:49
  0.85
  Kwaliteit
  40
  Gebruiksgemak
  10
  Betrouwbaarheid
  10
  Effectiviteit
  10
  Zeer matige website. Je kunt niets zelf doen, alles wordt voor je bepaald. Er zijn betere datingsites in Nederland.
 4. Reageer Mariek 2 april 2016 at 10:11
  3
  Kwaliteit
  60
  Gebruiksgemak
  60
  Betrouwbaarheid
  60
  Effectiviteit
  60
  Het is een beetje vlees noch vis met Be2. Je kunt er wel wat contacten opdoen maar als je het vergelijkt met andere dating websites van NL dan is het niet geweldig. Wat ik wel leuk vond is de test en hoe de profielen worden getoond; maar als verder weinig vrijheid hebt is het toch te weinig voor een goede datingsite.

Beoordeel deze datingsite

* Vul je naam of een pseudoniem in
0
0
0
0