Beste Datingsites
7.9
Gebruikerservaring: 7.5/10 (13 stemmen)

Lexa bestaat al vele jaren en is reeds geruime tijd één van de grootste online datingsites in Nederland. Naar eigen zeggen beschikt Lexa over meer dan 2 miljoen Nederlandse singles met een gedetailleerd profiel die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Vanuit Lexa stellen ze dat daten leuk en enerverend moet zijn, wat zich toont in de vele beschikbare tools en functionaliteiten op de website. Daarbij speelt men op wensen van de leden met een uitgebreide smartphone applicatie en evenementen voor vrijgezellen. Veel (ex-)leden van de website stellen hun huidige relatie aan Lexa te danken te hebben. Bekijk hieronder onze review.

Hoe werkt het Lexa platform?

Het platform van Lexa is reeds lange tijd een standaard voor online dating in Nederland. In feite spreken zaken op de Lexa webste voor zichzelf. Je kunt een profiel aanmaken, foto’s erbij zetten en dit combineren met je sociale profielen. Hoe meer je je profiel invult, hoe beter je later contacten kunt maken. Personen die hun profiel volledig invullen hebben de meeste kans op succes. Hierbij kun je vrij de database van Lexa doorzoeken op personen die evenwel bij je zouden kunnen passen.

Lexa biedt een ook matchmaking service (net zoals bijvoorbeeld eDarling, Parship of Relatieplanet). Hierbij kan een lid een test invullen waarna een match wordt gegenereerd. Leden ontvangen hierna een lijst met singles die bij hun karaktereigenschappen passen. Ook wordt er een mogelijkheid tot kennismaking aangeboden. Het gebruik van de matchmaking service is uiteraard optioneel en staat naast de normale mogelijkheden van de datingsite. Leden melden goede ervaringen met deze service, al geeft een deel aan toch liever zelf te zoeken. De keuze is uiteindelijk aan jou.

Het Lexa platform speelt ook in op moderne ontwikkelingen met een uitgebreide applicatie voor smartphones en tablets. Hierbij is ook de gehele website mobiele beschikbaar. Via de Lexa app kun je verder gewoon je account gebruiken, andere leden bekijken en berichten uitwisselen. Je hebt dus altijd een contact ervaring. Een ander grote dienst waar Lexa mee naar voren treed zijn de zogenoemde single evenementen. Deze events zijn in feite activiteiten die in jou omgeving worden georganiseerd en die je kan bijwonen als lid van het Lexa platform.

Gebruik van de website

Zoals gewoon is registratie en het basisgebruik van Lexa gratis. Je kunt dan direct je profiel aanmaken, een beperkt aantal foto’s erbij zetten en andere profielen bekijken. Je kunt bij de gratis membership ook je interesse tonen in andere profielen middels een speciaal bericht. Om echter persoonlijk te reageren of persoonlijk berichten te sturen zul je voor het betaalde lidmaatschap moeten gaan. Hierna kun je gebruik maken van de interne chatfunctie en zoveel berichten sturen als je wilt.

Anonimiteit is bij Lexa vrij goed gegarandeerd. Je kunt zelf een username bedenken die je gebruikt op de website en je kunt al je persoonlijke informatie verbergen zolang jij dat gunstig acht. Indien je dat wenst kun je aan anderen uiteraard altijd wel je privé gegevens doorgeven via je private mail of instant messaging op de website. Verder is de zoekfunctie handig in de zin dat je op vrijgezellen in je directe omgeving kunt zoeken. Dat maakt het afspreken voor een date een stuk gemakkelijker. Tevens is de zoekfunctie erg geschikt om te selecteren op karaktereigenschappen of uiterlijke kenmerken die jij belangrijk vindt.

Conclusie

Lexa heeft in het verleden veel prijzen gewonnen, waaronder die voor meest betrouwbare datingsite. Dit is niet zonder reden. De website steekt goed in elkaar en je hebt als single veel aanspraak. Verder zijn de profielen op de website betrouwbaar doordat deze door medewerkers van Lexa dagelijks worden gecontroleerd. Profielen die de regels overtreden worden vrij snel geblokkeerd of verwijderd. Dit maakt het voor vrijgezellen een betrouwbare en prettige website om contacten op te doen. Tevens is Lexa door haar speciale app ook prima mobiel te gebruiken.

Door al deze positieve punten steekt Lexa boven vele andere mainstream datingsites uit en staat het bij onze reviews hoog genoteerd.

Positief:
  • Veel mensen op de website – grote kans op goede match
  • Handige tools voor matching
  • Goede service vanuit Lexa, betrouwbare profielen

Negatief:

Nu Gratis Aanmelden

Lexa bestaat al sinds 2002 en is reeds geruime tijd één van de grootste online datingsites in Nederland. Naar eigen zeggen beschikt Lexa over meer dan 1,9 miljoen Nederlandse singles met een gedetailleerd profiel die op zoek zijn naar een serieuze relatie.
7.9 Totale score

Er zijn veel mensen lid bij Lexa en de mate van activiteit op het platform is dan ook hoog. Door de loop van de jaren heeft deze datingsite dan ook bewezen voortdurend een degelijke kwaliteit te bieden met verschillende handige communicatieopties. De klantenservice van Lexa is vriendelijk en behulpzaam.

8.3Onze review score
Kwaliteit
8
Gebruiksgemak
9
Betrouwbaarheid
8
Effectiviteit
8
7.5Gebruikerservaringen
Kwaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.9
Betrouwbaarheid
7.6
Effectiviteit
7.2
Voeg je ervaring toe  |  Lees ervaringen en reacties
Lexa
7.9/10
13 Ervaringen
  1. Reageer Mariska 9 maart 2015 at 16:42
    3.85
    Kwaliteit
    90
    Gebruiksgemak
    70
    Betrouwbaarheid
    70
    Effectiviteit
    80
    Door mijn vriendinnen ben ik Lexa aangeraden, het bevalt goed. Was even wennen hoe het werkt. Maar geen klachten.
  2. Reageer Frederik Maes 17 maart 2015 at 08:21
    2.85
    Kwaliteit
    50
    Gebruiksgemak
    80
    Betrouwbaarheid
    50
    Effectiviteit
    50
    Niet tevreden. Bij aanmelding krijg je voortdurend aanbiedingen om betaald lid te worden, anders kun je geen berichtjes sturen. Wordt je betaald lid dan antwoord er niemand op je berichtjes of porretjes. Mij zien ze niet terug.
  3. Reageer Chris 21 maart 2015 at 08:44
    3.75
    Kwaliteit
    80
    Gebruiksgemak
    70
    Betrouwbaarheid
    70
    Effectiviteit
    80
    De meeste mensen hebben een slechte ervaring omdat ze gewoonweg zichzelf niet goed presenteren of niet goed zoeken. Niet alles is fantastisch maar ik heb zeker wel leuke dates gehad via deze site!
  4. Reageer LaraP 25 maart 2015 at 21:59
    5
    Kwaliteit
    100
    Gebruiksgemak
    100
    Betrouwbaarheid
    100
    Effectiviteit
    100
    Op lexa heb ik vorig jaar mijn vriend ontmoet. Hij is zoo leuk!
  5. Reageer Rick van V 6 april 2015 at 09:43
    4
    Kwaliteit
    80
    Gebruiksgemak
    80
    Betrouwbaarheid
    80
    Effectiviteit
    80
    Ik heb eigenlijk nog geen betere (grote) datingsite gezien dan Lexa. Het is misschien wat commercieel, dat wel. Aan de andere kant heb je er ook veel mensen die actief zijn en dus ook aanspraak. In de tijd dat ik lid ben heb ik via Lexa behoorlijk veel positieve ervaringen opgedaan. Dit zie ik niet zo snel gebeuren bij een pepper of parship.
    + POSITIEF: Veel leden actief
    - NEGATIEF: Wat commercieel
  6. Reageer Miss Bliss 8 april 2015 at 07:08
    4.25
    Kwaliteit
    80
    Gebruiksgemak
    100
    Betrouwbaarheid
    100
    Effectiviteit
    60
    Ik heb me aangemeld via een gratis date days. Dat was leuk om mee te maken maar ik zou er niet zo snel normaal lid van worden. Daarvoor vind ik Lexa teveel een vleesschuur met mannen die alleen maar vluchtig contact willen. Ik vind lexa overigens wel heel fijn in gebruik.
  7. Reageer Frank50 17 april 2015 at 17:05
    2.85
    Kwaliteit
    60
    Gebruiksgemak
    60
    Betrouwbaarheid
    60
    Effectiviteit
    50
    Valt tegen, toch wel weinig reacties vind ik. Prijs valt mee voor de geboden diensten, werkt verder wel ok.
  8. Reageer Liselotte 28 april 2015 at 19:39
    4.5
    Kwaliteit
    90
    Gebruiksgemak
    90
    Betrouwbaarheid
    90
    Effectiviteit
    90
    Ik ben nu een week betaald lid bij lexa. Tot nu toe vind ik het prettig in gebruik en heb ik leuk contact met een aantal heren. Natuurlijk moeten we maar zien wat hier van komt, maar ik begrijp niet helemaal de negatieve ervaringen van anderen. Ik krijg ontzettend veel berichten en ook goed reacties op mijn verstuurde berichten. Misschien dat er een groot verschil is tussen mannen en vrouwen?
  9. Reageer KitKat 12 mei 2015 at 16:34
    3.5
    Kwaliteit
    70
    Gebruiksgemak
    70
    Betrouwbaarheid
    70
    Effectiviteit
    70
    Laat ik beginnen met een positief punt: Lexa werkt en je kunt er leuke mensen ontmoeten. Wat dat betreft zijn mijn ervaringen prettig. Een nadeel is dat je wanneer je gratis lid bent heel weinig kunt uitrichten. Dat geldt ook voor andere profielen. Dus jij kun wel een betaald profiel hebben maar als anderen dat niet hebben kun je nog weinig. Een betaald lidmaatschap bij Lexa wel weer relatief goedkoop als je naar andere datingsites kijkt. Verder heeft lexa het "probleem" dat veel leden een profiel hebben met geen foto. Dit maakt goed kiezen lastig.
    + POSITIEF: Werkt goed, prettige interactie
    - NEGATIEF: Weinig mogelijkheden met gratis profiel, veel leden zonder foto
  10. Reageer Freddo 8 juni 2015 at 12:26
    2.6
    Kwaliteit
    50
    Gebruiksgemak
    50
    Betrouwbaarheid
    60
    Effectiviteit
    50
    Al lange tijd lid maar heb me er laatst bij afgemeld.. Gek werd ik van al die berichtjes en meldingen. Het werkt best als je ook echt voor gaat zitten maar ik ben er klaar mee.
  11. Reageer Henriette 24 augustus 2015 at 21:40
    5
    Kwaliteit
    100
    Gebruiksgemak
    100
    Betrouwbaarheid
    100
    Effectiviteit
    100
    Gewoon leuk! Mijn man en ik zijn alweer heel wat jaren samen sinds we elkaar hebben ontmoet via de Lexa site.
  12. Reageer A. Slomp 15 november 2015 at 00:08
    2.75
    Kwaliteit
    60
    Gebruiksgemak
    70
    Betrouwbaarheid
    50
    Effectiviteit
    40
    Lexa is te groot geworden. De voorgestelde matches verschillen 15 tot 20 jaar!! Bij klachten hierover doen ze er niets aan. Ook wordt er inmiddels nu al 3 jaar lang gebruik gemaakt van nepprofielen. Zelfde professionele foto's van dezelfde mannen. Slaat echt nergens op. Als je je nieuw aanmeld loopt het storm met bezoeken. Ook een paar dagen voor het verstrijken stijgt het bezoekersaantal enorm. Een manier om je lid te laten blijven? Voor mij nooit weer.
    + POSITIEF: Goede lay-out. Veel keuze.
    - NEGATIEF: Nepprofielen en scammers.
  13. Reageer Appeltje 26 januari 2016 at 17:00
    4.5
    Kwaliteit
    90
    Gebruiksgemak
    90
    Betrouwbaarheid
    90
    Effectiviteit
    90
    Als een koppelingswebsite is Lexa misschien niet perfect. Maar het doet altijd wel gewoon waarvoor het is gemaakt: mensen in contact brengen. Ik heb al heel wat datingsites geprobeerd (toegegeven: vaak ook gratis), en voor mij blijft Lexa toch een van de betere!

Beoordeel deze datingsite

* Vul je naam of een pseudoniem in
0
0
0
0